Húsételek

Életedlegfinomabbsajtos-tejfölöscsirkéje

Életed legfinomabb sajtos-tejfölös csirkéje

Hozzávalók
400 g
csirkemell
bors
2 ek
olaj
450 g
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
kisebb vöröshagyma
kevés szerecsendió, só, bors
150 g
reszelt sajt (pl trappista, vagy fehér cheddar)
60 ml
tejszín

Elkészítés

Fotó: Szilágyi NóriA csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy tepsiben, olajon pár perc alatt körbepirítjuk, hogy kapjon egy kis színt. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. A lepirított hagymát összekeverjük a tejföllel, tejszínnel, sóval, borssal, reszelünk hozzá egy kevés szerecsendiót és hozzáadjuk a reszelt sajtot. A csirkemelleket egy kisebb sütőtálba rakjuk, leöntjük a fűszeres, tejfölös öntettel és 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük, az első 30 percben alufóliával, utána a fólia nélkül. Steak burgonyával vagy a kedvenc köretünkkel tálaljuk.[caption id="attachment_12158403" align="aligncenter" width="1249"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

www.streetkitchen.hu

Jól tudjátok, hogy a sajt és a tejföl együtt elég jól működnek és csirkével kombinálva csak még jobb lehet a végeredmény. Ehhez a kajához szimpla hozzávalók kellenek, valamint körülbelül fél óra amíg összedobjátok, aztán már mehet is a sütőbe! Egyszerű és fullos kaja, imádni fogjátok!

Hozzávalók

2 személyre
400 g
csirkemell
bors
2 ek
olaj
450 g
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
kisebb vöröshagyma
kevés szerecsendió, só, bors
150 g
reszelt sajt (pl trappista, vagy fehér cheddar)
60 ml
tejszín

Fotó: Szilágyi NóriA csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy tepsiben, olajon pár perc alatt körbepirítjuk, hogy kapjon egy kis színt. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. A lepirított hagymát összekeverjük a tejföllel, tejszínnel, sóval, borssal, reszelünk hozzá egy kevés szerecsendiót és hozzáadjuk a reszelt sajtot. A csirkemelleket egy kisebb sütőtálba rakjuk, leöntjük a fűszeres, tejfölös öntettel és 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük, az első 30 percben alufóliával, utána a fólia nélkül. Steak burgonyával vagy a kedvenc köretünkkel tálaljuk.[caption id="attachment_12158403" align="aligncenter" width="1249"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

Ha tetszett az Életed legfinomabb sajtos-tejfölös csirkéje receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept