Húsételek

Fetávaléscsirkéveltöltöttédesburgonya

Fetával és csirkével töltött édesburgonya

Hozzávalók
1 kg
édesburgonya
4 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
500 g
csirkemellfilé
só, bors
300 g
koktélparadicsom
1 marék
friss bazsalikom
200 g
feta

Elkészítés
Az édesburgonyákat alaposan megmossuk, kicsit megszurkáljuk, majd mikróban 10 perc alatt “előfőzzük” őket. (Aki nem akarja mikrózni, az 160 fokos sütőben, 40 perc alatt is megsütheti a krumplikat.)
A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és 2 kanál olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, amit sózunk, borsozunk és jól megpirítjuk. Hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat, amit addig főzünk, míg egy kicsit megszottyad, de még nem esik szét.
Rászórjuk a durvára vágott bazsalikomot, egyszer átkeverjük és elzárjuk a lángot. A krumplikat hosszában végighasítjuk, majd a belsejüket megkenjük olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Megtöltjük a krumplikat a csirkemelles-paradicsomos töltelékkel, rámorzsoljuk a fetát és további 10 percre betoljuk a sütőbe.
Ha tetszett a töltött édesburgonya receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ha egy szép és egy gyorsan összedobható vacsit szeretnétek, akkor mindenképpen próbáljátok ki ezt a jacket potatót, amit most édesburgonyából készítettünk! Iszonyú finom lesz a végeredmény, és tényleg seperc alatt kész! :)

Hozzávalók

4 főre
1 kg
édesburgonya
4 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
500 g
csirkemellfilé
só, bors
300 g
koktélparadicsom
1 marék
friss bazsalikom
200 g
feta
Az édesburgonyákat alaposan megmossuk, kicsit megszurkáljuk, majd mikróban 10 perc alatt “előfőzzük” őket. (Aki nem akarja mikrózni, az 160 fokos sütőben, 40 perc alatt is megsütheti a krumplikat.)
A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és 2 kanál olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, amit sózunk, borsozunk és jól megpirítjuk. Hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat, amit addig főzünk, míg egy kicsit megszottyad, de még nem esik szét.
Rászórjuk a durvára vágott bazsalikomot, egyszer átkeverjük és elzárjuk a lángot. A krumplikat hosszában végighasítjuk, majd a belsejüket megkenjük olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Megtöltjük a krumplikat a csirkemelles-paradicsomos töltelékkel, rámorzsoljuk a fetát és további 10 percre betoljuk a sütőbe.
Ha tetszett a töltött édesburgonya receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Fetával és csirkével töltött édesburgonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept