Húsételek

Fűszeresrántottkaraj

Fűszeres rántott karaj

Hozzávalók
600 ml
tej
3 ág
kakukkfű
2 gerezd
fokhagyma
3 tk
mustár
1.2 kg
karaj
(10 szelet)
2 tk
bors
A panírozáshoz
200 g
liszt
4 db
tojás
200 g
zsemlemorzsa
A sütéshez
1
liter olaj

Elkészítés

A fűszeres rántott karajhoz a tejet elkezdjük melegíteni a kakukkfűvel, majd belenyomjuk a fokhagymát. Ha felforrt, elzárjuk a tűzhelyet, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd belekeverjük a mustárt. Hagyjuk szinte teljesen kihűlni. 

Míg hűl az aromatizált tej, a karajszeleteket egy folpack alatt 1,5-2 cm vastagságúra klopfoljuk. Ne legyen vékonyabb, mert akkor kiszárad a hús. Ha kihűlt a tej, beletesszük a húst, és 2-3 órára, de akár egy éjszakára is a hűtőbe rakjuk. 

Ha pihent a hús a pácban, kivesszük, egy konyhai papírtörlő segítségével leitatjuk róla a nedvességet, sózzuk, borsozzuk majd bepanírozzuk – annyi extrával, hogy a tojásba keverünk 100 ml-t a fűszeres tejből. Először a lisztbe, aztán a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk a húst. 

Ha bepaníroztuk, a legjobb, ha várunk legalább fél órát a sütéssel, mert így ropogósabb lesz a végeredmény. Egy lábasban olajat hevítünk, kb. 160 fokra, és 3-4 perc alatt kisütjük benne a húsokat. A végén egy papírtörlőre szedjük, és leitatjuk róluk a felesleges olajat. 

Már csak a számunkra hozzáillő köretet kell elkészíteni, és máris élvezhetjük a fűszeres rántott karaj ízét.

fűszeres rántott karaj
Zsolti-féle fűszeres rántott karaj

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Sütőben sült rántott csirke

Rántott tarja, sajtos magvas bundában

www.streetkitchen.hu

Nálunk a rántott hús a vasárnapi ebédek szinte állandó visszatérő vendége. Pácolás nélkül is nagy kedvenc, de amióta kipróbáltam ezt a változatot, és időm engedi, csak így készítem.

Hozzávalók

4 - 5 főre
600 ml
tej
3 ág
kakukkfű
2 gerezd
fokhagyma
3 tk
mustár
1.2 kg
karaj
(10 szelet)
2 tk
bors
A panírozáshoz
200 g
liszt
4 db
tojás
200 g
zsemlemorzsa
A sütéshez
1
liter olaj

A fűszeres rántott karajhoz a tejet elkezdjük melegíteni a kakukkfűvel, majd belenyomjuk a fokhagymát. Ha felforrt, elzárjuk a tűzhelyet, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd belekeverjük a mustárt. Hagyjuk szinte teljesen kihűlni. 

Míg hűl az aromatizált tej, a karajszeleteket egy folpack alatt 1,5-2 cm vastagságúra klopfoljuk. Ne legyen vékonyabb, mert akkor kiszárad a hús. Ha kihűlt a tej, beletesszük a húst, és 2-3 órára, de akár egy éjszakára is a hűtőbe rakjuk. 

Ha pihent a hús a pácban, kivesszük, egy konyhai papírtörlő segítségével leitatjuk róla a nedvességet, sózzuk, borsozzuk majd bepanírozzuk – annyi extrával, hogy a tojásba keverünk 100 ml-t a fűszeres tejből. Először a lisztbe, aztán a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk a húst. 

Ha bepaníroztuk, a legjobb, ha várunk legalább fél órát a sütéssel, mert így ropogósabb lesz a végeredmény. Egy lábasban olajat hevítünk, kb. 160 fokra, és 3-4 perc alatt kisütjük benne a húsokat. A végén egy papírtörlőre szedjük, és leitatjuk róluk a felesleges olajat. 

Már csak a számunkra hozzáillő köretet kell elkészíteni, és máris élvezhetjük a fűszeres rántott karaj ízét.

fűszeres rántott karaj
Zsolti-féle fűszeres rántott karaj

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Sütőben sült rántott csirke

Rántott tarja, sajtos magvas bundában

Ha tetszett a Fűszeres rántott karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept