Hozzávalók
- 4 szelet tarja (2-3 cm vastag)
- só, bors
- olaj a sütéshez
- sült krumpli a tálaláshoz
A bundához
- 200 g liszt
A tojásos részhez
- 4 db tojás
- 20 g parmezán
- só, bors
- 3 ek liszt
A magvas részhez
- 4 ek zsemlemorzsa
- 4 ek pirítatlan tökmag
- 2 ek pirítatlan szezámmag
- 4 ek pirítatlan napraforgómag
Hozzávalók
- 4 szelet tarja (2-3 cm vastag)
- só, bors
- olaj a sütéshez
- sült krumpli a tálaláshoz
A bundához
- 200 g liszt
A tojásos részhez
- 4 db tojás
- 20 g parmezán
- só, bors
- 3 ek liszt
A magvas részhez
- 4 ek zsemlemorzsa
- 4 ek pirítatlan tökmag
- 2 ek pirítatlan szezámmag
- 4 ek pirítatlan napraforgómag
A szoba-hőmérsékletű húst sózzuk, borsozzuk. A bundázáshoz külön-külön összekeverjük a hozzávalókat. Ezután a hagyományos módon bebundázzuk a húst: először lisztbe, majd a tojásos keverékbe, végül a magvas morzsába forgatjuk. Ezután közepes hőmérsékleten kezdjük el sütni, oldalanként 4-5 percet, majd feljebb vesszük a hőt, és aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük. Sült krumplival tálaljuk.
Ha tetszett a rántott tarja receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!