Hozzávalók
A rántott csirkéhez
- 700 g csirkecombfilé
- só
- 2 csipet fokhagymapor
- 100 g liszt
- 3 db tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- olajspray
A salátához
- 1 fej jégsaláta
- fehér bors
- 1 kis csokor snidling
- 60 g majonéz
- 60 g joghurt
- só
Hozzávalók
A rántott csirkéhez
- 700 g csirkecombfilé
- só
- 2 csipet fokhagymapor
- 100 g liszt
- 3 db tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- olajspray
A salátához
- 1 fej jégsaláta
- fehér bors
- 1 kis csokor snidling
- 60 g majonéz
- 60 g joghurt
- só
A csirkecombokról levágjuk az inas részeket, majd fűszerezzük a sóval és fokhagymaporral.
Klasszikus módon panírozzuk, tehát először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a morzsába forgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a húsokat, majd alaposan lefújjuk olajsprayvel. Enélkül is ropogósra tud sülni, így azonban egyenletesebben sül, és ízletesebb lesz a panír.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a combokat 20 percre, és az idő felénél megfordítjuk őket, hogy alul se ázzon át a panír. Ezután a hőfokot letekerjük 160 fokra, és további 10-15 percig sütjük a húst.
Közben a salátát félbevágjuk, majd hosszú, vékony csíkokra szeleteljük. Megszórjuk a fehér borssal és az apróra vágott snidlinggel. A majonézt kikeverjük a joghurttal és a sóval, majd összekeverjük a salátával is. A kisült ropogós csirkét a salátával tálaljuk.
Ha tetszett a sütőben sült rántott csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ez is érdekelhet:
Thai rántott csirke mentás uborkasalátával