Húsételek

Gombás-gesztenyéslibamellragukakukkfüvesvajasnokedlivel

Gombás-gesztenyés libamellragu kakukkfüves vajas nokedlivel

Hozzávalók
A raguhoz
250 g
libamell bőr nélkül
50 g
shiitake gomba
2 fej
portobello gomba
125 g
csiperke gomba
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 fej
lilahagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 ág
rozmaring
5 szem
borókabogyó
2 csipet
őrölt szerecsendió
250 ml
víz
100 g
főtt gesztenye
1 tk
keményítő + 2 ek víz
1 nagy marék
spenót
A galuskához
100 g
liszt
2 db
tojás
1 gerezd
zúzott fokhagyma
30 g
puha vaj
1 tk
kakukkfű
150 ml
habtejszín

Elkészítés
A raguhoz a Portobello gombát 2 centis darabokra szeleteljük, a csiperkét elfelezzük, ha nagyobbak, negyedeljük, és a shiitake gombával együtt egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket, majd kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben magas lángon az olívaolajon előpirítjuk a felvágott libamell szeleteket, ezt is kiszedjük.
A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Rádobjuk a rozmaringot, borókabogyót, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és visszatesszük a húst. Felöntjük 125 ml vízzel és lassú tűzön rotyogtatva addig főzzük, amíg a folyadék fele el nem főtt. Ha ez megtörtént, felöntjük a maradék vízzel. Belerakjuk a megsült gombákat, az elfelezett gesztenyét és addig rotyogtatjuk tovább, amíg a felére nem csökken a folyadék mennyisége.
Ezután beleöntjük a tejszínt és a vízzel kikevert keményítőt. Még egy kicsit sózzuk, majd addig főzzük, amíg a mártás be nem sűrűsödik. Beledobjuk a spenótot és elzárjuk. Közben a galuska hozzávalóit alaposan összekeverjük és sós vízbe szaggatjuk,  kifőzzük, majd leszűrjük és ezzel tálaljuk a ragut.

www.streetkitchen.hu

Hétvégén lesz Márton-nap és ilyenkor a régi szokásokhoz híven, mindenképpen libát kell enni. :D Sokszor problémát okoz, kb. az összes szárnyasnál, a mellrész elkészítése, de most megmutatom, hogy egy zseniális gombás-gesztenyés mártással ez az aggodalom teljesen eltűnik. Ja, és lányok, most megmutathatjátok, hogy természetesen tudtok nokedlit szaggatni! :P

Hozzávalók

2
A raguhoz
250 g
libamell bőr nélkül
50 g
shiitake gomba
2 fej
portobello gomba
125 g
csiperke gomba
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 fej
lilahagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 ág
rozmaring
5 szem
borókabogyó
2 csipet
őrölt szerecsendió
250 ml
víz
100 g
főtt gesztenye
1 tk
keményítő + 2 ek víz
1 nagy marék
spenót
A galuskához
100 g
liszt
2 db
tojás
1 gerezd
zúzott fokhagyma
30 g
puha vaj
1 tk
kakukkfű
150 ml
habtejszín
A raguhoz a Portobello gombát 2 centis darabokra szeleteljük, a csiperkét elfelezzük, ha nagyobbak, negyedeljük, és a shiitake gombával együtt egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket, majd kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben magas lángon az olívaolajon előpirítjuk a felvágott libamell szeleteket, ezt is kiszedjük.
A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Rádobjuk a rozmaringot, borókabogyót, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és visszatesszük a húst. Felöntjük 125 ml vízzel és lassú tűzön rotyogtatva addig főzzük, amíg a folyadék fele el nem főtt. Ha ez megtörtént, felöntjük a maradék vízzel. Belerakjuk a megsült gombákat, az elfelezett gesztenyét és addig rotyogtatjuk tovább, amíg a felére nem csökken a folyadék mennyisége.
Ezután beleöntjük a tejszínt és a vízzel kikevert keményítőt. Még egy kicsit sózzuk, majd addig főzzük, amíg a mártás be nem sűrűsödik. Beledobjuk a spenótot és elzárjuk. Közben a galuska hozzávalóit alaposan összekeverjük és sós vízbe szaggatjuk,  kifőzzük, majd leszűrjük és ezzel tálaljuk a ragut.

Ha tetszett a Gombás-gesztenyés libamellragu kakukkfüves vajas nokedlivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept