Húsételek

Göngyöltsertésszűzgrillezettbarackkaléskecskesajtossalátával

Göngyölt sertésszűz grillezett barackkal és kecskesajtos salátával

Hozzávalók
1 kg
göngyölt sertésszűz
90 g
barna cukor
3 tk
füstölt paprika
1 tk
fokhagymapor
1 tk
vöröshagymapor
3 tk
100 g
bBQ-szósz
4 db
érett, de nem szottyos őszibarack
2 ek
olívaolaj
frissen tört bors a tálaláshoz
A salátához
60 ml
olívaolaj
20 ml
balzsamecet
1 tk
méz
1 csipet
80 g
rukkola
150 g
lágy kecskesajt
2 - 3 ek
tökmag
3 - 4 ek
pekándió

Elkészítés
A húst szárazra töröljük, a fűszereket összekeverjük a cukorral egy tálban, és a hús minden oldalát megszórjuk, kicsit belemasszírozzuk. Ha van lehetőségünk, pihentessük pár órát hűtőben, de sütés előtt fél órával vegyük ki, és szobahőmérsékleten tároljuk a sertésszüzet. A grill egyik felét 150-160 fokra melegítjük, indirekt hőn, a grillt lecsukva sütjük a húst. Vastagságától függően 18-20 vagy 20-25 percig is, alkalmanként megforgatva. Ha letelt az idő, egy rétegben bekenjünk a húst bbq szósszal, és 5-10 percig sütjük tovább, hogy a belső hője 62-65 fok körül legyen. Mikor elkészült, lefedve pihentetjük, míg összeállítjuk a köreteket. 
A grillt feljebb vesszük 200-210 fokra, a barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, a vágott oldalukat vékony réteg olajjal bekenjük. Összesen 6-8 perc alatt, egyszer megfordítva, direkt hőn meggrillezzük őket. A salátaöntetet egy kis üvegben összerázzuk, és elkészítjük a salátát.A sertésszűzről eltávolítjuk a kötözőmadzagot, és felszeletelve, a barackkal, a salátával és egy kevés frissen tört fekete borssal tálaljuk a húst.
Ha tetszett a göngyölt sertésszűz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Cseppet sem túlzás azt mondani, hogy ebben a fogásban benne van minden, ami nyár! A forró grill illata, a fűszeres, szaftos hús, a lédús őszibarack, úgy, ahogy nem is gondolnátok rá, és egy nagy adag, ropogós saláta. Kevés melóval készíthettek egy fenséges, könnyű vacsit, amit aztán újra- és újrarendel tőletek a család. :-)

Hozzávalók

4 főre
1 kg
göngyölt sertésszűz
90 g
barna cukor
3 tk
füstölt paprika
1 tk
fokhagymapor
1 tk
vöröshagymapor
3 tk
100 g
bBQ-szósz
4 db
érett, de nem szottyos őszibarack
2 ek
olívaolaj
frissen tört bors a tálaláshoz
A salátához
60 ml
olívaolaj
20 ml
balzsamecet
1 tk
méz
1 csipet
80 g
rukkola
150 g
lágy kecskesajt
2 - 3 ek
tökmag
3 - 4 ek
pekándió
A húst szárazra töröljük, a fűszereket összekeverjük a cukorral egy tálban, és a hús minden oldalát megszórjuk, kicsit belemasszírozzuk. Ha van lehetőségünk, pihentessük pár órát hűtőben, de sütés előtt fél órával vegyük ki, és szobahőmérsékleten tároljuk a sertésszüzet. A grill egyik felét 150-160 fokra melegítjük, indirekt hőn, a grillt lecsukva sütjük a húst. Vastagságától függően 18-20 vagy 20-25 percig is, alkalmanként megforgatva. Ha letelt az idő, egy rétegben bekenjünk a húst bbq szósszal, és 5-10 percig sütjük tovább, hogy a belső hője 62-65 fok körül legyen. Mikor elkészült, lefedve pihentetjük, míg összeállítjuk a köreteket. 
A grillt feljebb vesszük 200-210 fokra, a barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, a vágott oldalukat vékony réteg olajjal bekenjük. Összesen 6-8 perc alatt, egyszer megfordítva, direkt hőn meggrillezzük őket. A salátaöntetet egy kis üvegben összerázzuk, és elkészítjük a salátát.A sertésszűzről eltávolítjuk a kötözőmadzagot, és felszeletelve, a barackkal, a salátával és egy kevés frissen tört fekete borssal tálaljuk a húst.
Ha tetszett a göngyölt sertésszűz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a göngyölt sertésszűz grillezett barackkal és kecskesajtos salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése