Húsételek

Köftegörögsalátával

Köfte görögsalátával

Hozzávalók
A köftéhez
175 ml
víz
1 csomag
fasírtalap
(70 g-os kiszerelés)
250 g
darált borjúhús
250 g
darált bárányhús
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt koriandermag
4 ek
étolaj
A salátához
1 db
kígyóuborka
(300 g/db)
3 db
paradicsom
(120 g/db)
1 fej
lila hagyma
(110 g/fej)
100 g
olajbogyó
100 g
feta sajt
A dresszinghez
50 ml
olívaolaj
0.25 db
citrom leve
1 tk
morzsolt oregánó

Elkészítés

A köftéhez vizet forralunk, hozzákeverjük a fasírtalapot és 5 percre félretesszük. A salátához 1 cm-es kockákra vágjuk az uborkát, a paradicsomot és a lila hagymát, és egy tálba tesszük az olajbogyóval együtt. 

A fasírtalapot a kétféle darált húshoz adjuk a római köménnyel és a korianderrel együtt, és alaposan összedolgozzuk. 

A dresszinghez egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a citrom kifacsart levét, az oregánót és a sót. 

A húsos masszából kb. 7 cm-es, ujjnyi vastag hurkákat formázunk. Kevés olajat melegítünk egy serpenyőben és közepesen erős hőfokon, oldalanként 1-1 perc alatt készre sütjük őket. A megsült köftét a görögsalátával tálaljuk, amire rámorzsoljuk a feta sajtot és meglocsoljuk a dresszinggel.

kofte-gorogsalataval
Köfte görögsalátával (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Kipróbálnád a görög konyhát? Ha elkészítetted a köfte görögsalátával receptjét, akkor mellette ezeket se hagyd ki!

Lajos-féle görög gyros

A görög muszaka receptje

Pasticcio, a görög rakott tészta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez az ételkülönlegesség a látszata ellenére gyorsabban elkészül, mint azt gondolnád, így bármikor összedobhatod egy rohanós hétköznapon vagy épp egy lustálkodós hétvégén.

Hozzávalók

4 főre
A köftéhez
175 ml
víz
1 csomag
fasírtalap
(70 g-os kiszerelés)
250 g
darált borjúhús
250 g
darált bárányhús
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt koriandermag
4 ek
étolaj
A salátához
1 db
kígyóuborka
(300 g/db)
3 db
paradicsom
(120 g/db)
1 fej
lila hagyma
(110 g/fej)
100 g
olajbogyó
100 g
feta sajt
A dresszinghez
50 ml
olívaolaj
0.25 db
citrom leve
1 tk
morzsolt oregánó

A köftéhez vizet forralunk, hozzákeverjük a fasírtalapot és 5 percre félretesszük. A salátához 1 cm-es kockákra vágjuk az uborkát, a paradicsomot és a lila hagymát, és egy tálba tesszük az olajbogyóval együtt. 

A fasírtalapot a kétféle darált húshoz adjuk a római köménnyel és a korianderrel együtt, és alaposan összedolgozzuk. 

A dresszinghez egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a citrom kifacsart levét, az oregánót és a sót. 

A húsos masszából kb. 7 cm-es, ujjnyi vastag hurkákat formázunk. Kevés olajat melegítünk egy serpenyőben és közepesen erős hőfokon, oldalanként 1-1 perc alatt készre sütjük őket. A megsült köftét a görögsalátával tálaljuk, amire rámorzsoljuk a feta sajtot és meglocsoljuk a dresszinggel.

kofte-gorogsalataval
Köfte görögsalátával (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Kipróbálnád a görög konyhát? Ha elkészítetted a köfte görögsalátával receptjét, akkor mellette ezeket se hagyd ki!

Lajos-féle görög gyros

A görög muszaka receptje

Pasticcio, a görög rakott tészta

Ha tetszett a Köfte görögsalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept