Húsételek

Kolbásszaltöltöttsertésszűz

Kolbásszal töltött sertésszűz

Hozzávalók
A töltött sertésszűzhöz
2 db
sertésszűzpecsenye
(500-600 g)
500 g
darált sertéshús
100 g
kenyérszalonna
5 gerezd
fokhagyma
4 tk
pirospaprika
2 tk
bors
2 tk
őrölt kömény
200 g
szeletelt füstölt sonka
200 ml
víz
100 ml
olaj
1 mk
étkezési keményítő
1 kg
krumpli
olaj a sütéshez
A körethez

Elkészítés

A szűzpecsenyékről levágjuk a vékony végüket és a kilógó vastagabb részt. Egy hosszú, vékony késsel kb. 2 cm átmérőnyi lyukat vágunk a közepükbe, hogy bele tudjuk majd nyomni a tölteléket.

A kivágott húst felkockázzuk, egy tálban összekeverjük a darált hússal, az apróra vágott szalonnával, a fokhagymával, a fűszerekkel, a sóval, borssal, majd a masszát egy habzsákba kanalazzuk.

A húsokat két irányból megtöltjük, és úgy tekerjük körbe a sonkával, hogy a két végüket lezárjuk, így a töltelék nem tud kisülni belőlük. Egy mélyebb tepsibe öntjük a vizet és az olajat, belefektetjük a szűzpecsenyéket, majd 160 fokra előmelegített sütőben 1 órát, utána 200 fokon még 20 percig sütjük őket.

A szaftból érdemes pecsenyelevet készíteni, ehhez a folyadékot egy lábasba öntjük, és kevés keményítővel beforraljuk.

A tisztított burgonyát 3 mm széles csíkokra vágjuk, 200 fokos olajban pirosra sütjük, ezzel tálaljuk a felszeletelt töltött húst.

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 1 óra 20 perc
kolbasszal-toltott-sertesszuz
Kolbásszal töltött sertésszűz (Fotó: Street Kitchen)

www.streetkitchen.hu

Ez a recept tipikus esete a „húst hússal” elgondolásnak. De hát télen hideg van, így a sonkakabát és a kolbászbélés a garancia a megfelelő szigetelésre.

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

4 személyre
A töltött sertésszűzhöz
2 db
sertésszűzpecsenye
(500-600 g)
500 g
darált sertéshús
100 g
kenyérszalonna
5 gerezd
fokhagyma
4 tk
pirospaprika
2 tk
bors
2 tk
őrölt kömény
200 g
szeletelt füstölt sonka
200 ml
víz
100 ml
olaj
1 mk
étkezési keményítő
1 kg
krumpli
olaj a sütéshez
A körethez

A szűzpecsenyékről levágjuk a vékony végüket és a kilógó vastagabb részt. Egy hosszú, vékony késsel kb. 2 cm átmérőnyi lyukat vágunk a közepükbe, hogy bele tudjuk majd nyomni a tölteléket.

A kivágott húst felkockázzuk, egy tálban összekeverjük a darált hússal, az apróra vágott szalonnával, a fokhagymával, a fűszerekkel, a sóval, borssal, majd a masszát egy habzsákba kanalazzuk.

A húsokat két irányból megtöltjük, és úgy tekerjük körbe a sonkával, hogy a két végüket lezárjuk, így a töltelék nem tud kisülni belőlük. Egy mélyebb tepsibe öntjük a vizet és az olajat, belefektetjük a szűzpecsenyéket, majd 160 fokra előmelegített sütőben 1 órát, utána 200 fokon még 20 percig sütjük őket.

A szaftból érdemes pecsenyelevet készíteni, ehhez a folyadékot egy lábasba öntjük, és kevés keményítővel beforraljuk.

A tisztított burgonyát 3 mm széles csíkokra vágjuk, 200 fokos olajban pirosra sütjük, ezzel tálaljuk a felszeletelt töltött húst.

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 1 óra 20 perc
kolbasszal-toltott-sertesszuz
Kolbásszal töltött sertésszűz (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a Kolbásszal töltött sertésszűz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept