A nyársakhoz a csirkemellet és a cukkiniket nagyjából ugyanolyan, közepes méretű kockára vágjuk. A hagymát félbe, majd negyedbe vágjuk, és még így is mindegyiket megfelezzük. A kaliforniai paprikát is felkockázzuk. Jöhet a nyárs összeállítása: vegyesen felhúzzuk rá a húst és a zöldségeket. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, az apróra vágott medvehagymát, a sót és borsot, és egy ecsettel átkenjük vele a nyársakat. 30-40 percre hűtőbe rakjuk őket, majd felforrósítunk egy grillserpenyőt, és megsütjük a nyársak minden oldalát, közben folyamatosan kenjük őket a maradék fűszervajjal.

A körethez a bulgurt a vízzel 10 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és hagyjuk további 15-20 percig „pihenni”. A paprikát és a medvehagymát felaprítjuk, és az olívaolajjal, citromlével együtt belekeverjük a bulgurba. Ezzel a körettel tálaljuk a megsült nyársakat.