Húsételek

Medvehagymás-fűszervajascsirkenyársbulgurral

Medvehagymás-fűszervajas csirkenyárs bulgurral

Hozzávalók
400 g
csirkemellfilé
1 db
cukkini
(kisebb)
1 fej
hagyma
1 db
piros kaliforniai paprika
2 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
medvehagyma
só, bors
A körethez
250 ml
bulgur
600 ml
víz
só, bors
1 db
kaliforniai paprika
(kisebb)
0.5 csokor
medvehagyma
30 - 40 ml
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
100 g
vaj

Elkészítés

A nyársakhoz a csirkemellet és a cukkiniket nagyjából ugyanolyan, közepes méretű kockára vágjuk. A hagymát félbe, majd negyedbe vágjuk, és még így is mindegyiket megfelezzük. A kaliforniai paprikát is felkockázzuk. Jöhet a nyárs összeállítása: vegyesen felhúzzuk rá a húst és a zöldségeket. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, az apróra vágott medvehagymát, a sót és borsot, és egy ecsettel átkenjük vele a nyársakat. 30-40 percre hűtőbe rakjuk őket, majd felforrósítunk egy grillserpenyőt, és megsütjük a nyársak minden oldalát, közben folyamatosan kenjük őket a maradék fűszervajjal. 

Medvehagymás-fűszervajas csirkenyárs bulgurral

A körethez a bulgurt a vízzel 10 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és hagyjuk további 15-20 percig „pihenni”. A paprikát és a medvehagymát felaprítjuk, és az olívaolajjal, citromlével együtt belekeverjük a bulgurba. Ezzel a körettel tálaljuk a megsült nyársakat.

www.streetkitchen.hu

Roppant egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, és én azt mondom, hogy még egészséges is! Valójában a csirke mellé bármilyen zöldséget feldobhattok a nyársra, sőőőőt még a bulgurköretet is a végtelenségig tudjátok variálni.

Hozzávalók

10 db nyárshoz
400 g
csirkemellfilé
1 db
cukkini
(kisebb)
1 fej
hagyma
1 db
piros kaliforniai paprika
2 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
medvehagyma
só, bors
A körethez
250 ml
bulgur
600 ml
víz
só, bors
1 db
kaliforniai paprika
(kisebb)
0.5 csokor
medvehagyma
30 - 40 ml
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
100 g
vaj

A nyársakhoz a csirkemellet és a cukkiniket nagyjából ugyanolyan, közepes méretű kockára vágjuk. A hagymát félbe, majd negyedbe vágjuk, és még így is mindegyiket megfelezzük. A kaliforniai paprikát is felkockázzuk. Jöhet a nyárs összeállítása: vegyesen felhúzzuk rá a húst és a zöldségeket. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, az apróra vágott medvehagymát, a sót és borsot, és egy ecsettel átkenjük vele a nyársakat. 30-40 percre hűtőbe rakjuk őket, majd felforrósítunk egy grillserpenyőt, és megsütjük a nyársak minden oldalát, közben folyamatosan kenjük őket a maradék fűszervajjal. 

Medvehagymás-fűszervajas csirkenyárs bulgurral

A körethez a bulgurt a vízzel 10 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és hagyjuk további 15-20 percig „pihenni”. A paprikát és a medvehagymát felaprítjuk, és az olívaolajjal, citromlével együtt belekeverjük a bulgurba. Ezzel a körettel tálaljuk a megsült nyársakat.

Ha tetszett a Medvehagymás-fűszervajas csirkenyárs bulgurral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept