Húsételek

Pisztáciásbáránybordasültrépa-püréveléstélinarancssalátával

Pisztáciás bárányborda sültrépa-pürével és téli narancssalátával

Hozzávalók
A bárányhoz
2 db
bárányborda
só, bors
2 ek
olaj
100 g
pirítatlan pisztácia
2 - 3 ek
panko morzsa
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss bazsalikom
1 - 2 ág
friss rozmaring
2 - 3 ek
dijoni mustár
A sültrépa-püréhez
1.5 kg
répa
olívaolaj
só, bors
3 - 4 ek
méz
2 tk
dijoni mustár
100 g
hideg vaj kis kockákra vágva
300 ml
víz
A salihoz
1 púpozott ek
magos dijoni mustár
2 ek
fehérborecet
6 ek
olívaolaj
só, bors
6 - 7 db
retek
1 db
édeskömény
1 db
narancs

Elkészítés

A répát megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a mézet, és összeforgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 200 fokon addig sütjük, amíg jól meg nem karamellizálódik a külseje. Ha megsült, a többi hozzávalóval együtt egy turmixban vagy aprítógépben pürésítjük.

A bárányt sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon elősütjük a serpenyőben, oldalanként 2-3 perc alatt. Lekenjük a mustárral. A pisztáciát, a panko morzsát, a fokhagymát, a bazsalikomot sóval, borssal egy aprítógépben lezúzzuk, majd ebbe forgatjuk bele a húst. Ha kell, kézzel segítünk rátapasztani. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig, majd 200 fokon 10 percig sütjük. Ha jobban átsütve szeretitek, 180 fokon süssétek 15-20 percig, és utána 200 fokon tovább. Ha megsült, egy alufóliával letakarva hagyjuk állni 10 percig.

Pisztáciás bárányborda sültrépa-pürével

A salihoz a mustárt, az ecetet, az olajat, a sót és a borsot egy üvegben összerázzuk. A zöldségeket vékonyra szeleteljük (ha van, az édeskömény levelét megtartjuk), a narancs héját levágjuk, a fehér résszel együtt, és a narancs húsát is felszeleteljük, majd a salátára öntjük a dresszinget. Tálaláskor egy adag pürét teszünk a tányérra, rárakjuk a felszeletelt husit és mellé halmozzuk a salit is.

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha igazán villantós ünnepi kaját szeretnétek az asztalra pakolni, akkor készítsétek el azt a csodás pisztáciamorzsába forgatott bárányt, ami mellé még egy izgalmas sali és sültrépa-püré is került!

Hozzávalók

4 főre
A bárányhoz
2 db
bárányborda
só, bors
2 ek
olaj
100 g
pirítatlan pisztácia
2 - 3 ek
panko morzsa
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss bazsalikom
1 - 2 ág
friss rozmaring
2 - 3 ek
dijoni mustár
A sültrépa-püréhez
1.5 kg
répa
olívaolaj
só, bors
3 - 4 ek
méz
2 tk
dijoni mustár
100 g
hideg vaj kis kockákra vágva
300 ml
víz
A salihoz
1 púpozott ek
magos dijoni mustár
2 ek
fehérborecet
6 ek
olívaolaj
só, bors
6 - 7 db
retek
1 db
édeskömény
1 db
narancs

A répát megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a mézet, és összeforgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 200 fokon addig sütjük, amíg jól meg nem karamellizálódik a külseje. Ha megsült, a többi hozzávalóval együtt egy turmixban vagy aprítógépben pürésítjük.

A bárányt sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon elősütjük a serpenyőben, oldalanként 2-3 perc alatt. Lekenjük a mustárral. A pisztáciát, a panko morzsát, a fokhagymát, a bazsalikomot sóval, borssal egy aprítógépben lezúzzuk, majd ebbe forgatjuk bele a húst. Ha kell, kézzel segítünk rátapasztani. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig, majd 200 fokon 10 percig sütjük. Ha jobban átsütve szeretitek, 180 fokon süssétek 15-20 percig, és utána 200 fokon tovább. Ha megsült, egy alufóliával letakarva hagyjuk állni 10 percig.

Pisztáciás bárányborda sültrépa-pürével

A salihoz a mustárt, az ecetet, az olajat, a sót és a borsot egy üvegben összerázzuk. A zöldségeket vékonyra szeleteljük (ha van, az édeskömény levelét megtartjuk), a narancs héját levágjuk, a fehér résszel együtt, és a narancs húsát is felszeleteljük, majd a salátára öntjük a dresszinget. Tálaláskor egy adag pürét teszünk a tányérra, rárakjuk a felszeletelt husit és mellé halmozzuk a salit is.

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Ha tetszett a Pisztáciás bárányborda sültrépa-pürével és téli narancssalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept