A marhacombot, ha kell megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A sertészsírt egy közepesen nagy lábasban felhevítjük, beleszórjuk a kockákra vágott marhahúst, és erősen körbepirítjuk, majd félretesszük egy tányérra vagy tálba.
A hagymát finomra, a paprikát apró kockákra vágjuk, és mindkettőt beleszórjuk a visszamaradt ízes, forró zsírba. Megszórjuk köménnyel, lepirítjuk, majd felöntjük egy adag vízzel, kb. 200 ml-rel.
A paradicsomot szintén apróra vágjuk, és amikor elfőtt a víz, a hagymára rakjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk a pirospaprikával, egy-két percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük újabb 200 ml vízzel, amit újra visszaforralunk. Ezt megismételjük még egyszer, majd beleszórjuk a lepirított húst is, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízlés szerint sózzuk, és elkezdjük lassú tűzön főzni – ez esetünkben nagyjából 2 órán át tartott.
Amíg fő a hús, a krumplit megtisztítjuk, felcikkezzük, és a maradék vízbe tesszük. Amikor a hús már nagyjából megpuhult, beletesszük a krumplit, a vízzel együtt – amitől kicsit híg, de kellően szaftos lesz –, és kb. 20 perc alatt készre főzzük. Megkóstoljuk, és ha kell, utánaízesítünk sóval.
A vége előtt ízlés szerint érdemes néhány karika hegyes erős paprikát is belefőzni, hogy kellően pikáns legyen. Kenyérrel és paprikával tálaljuk.
