Húsételek

Sarkadipecsenye

Sarkadi pecsenye

Hozzávalók
6 szelet
karaj
só, bors
olaj
A raguhoz
500 g
csiperkegomba
100 g
paprikás kolbász
4 db
savanyú uborka
só, bors
1 ek
liszt
200 ml
tej
150 g
sajt

Elkészítés

A karaj mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, magas hőmérsékleten oldalanként 2 perc alatt megpirítjuk egy kevés olajon. Kiszedjük egy sütőtepsire.

Ugyanabban a serpenyőben lepirítjuk a vékony szeletekre vágott gombát, kiszedjük, majd zsírjára pirítjuk a kolbászt. Visszadobjuk a gombát, belekeverjük a felszeletelt uborkát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és felöntjük a tejjel. Ha besűrűsödött a ragu, rákanalazzuk a húsra, és megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. 

A húsokat sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk.

Sarkadi pecsenye
Sarkadi pecsenye

www.streetkitchen.hu

Nem a legkalóriaszegényebb kaja, viszont annyira jó, hogy mindenképpen meg akarjátok majd csinálni! Viszonylag egyszerű összedobni, és nyugodtan elvihetitek munkába is másnap.

Hozzávalók

4 - 6 főre
6 szelet
karaj
só, bors
olaj
A raguhoz
500 g
csiperkegomba
100 g
paprikás kolbász
4 db
savanyú uborka
só, bors
1 ek
liszt
200 ml
tej
150 g
sajt

A karaj mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, magas hőmérsékleten oldalanként 2 perc alatt megpirítjuk egy kevés olajon. Kiszedjük egy sütőtepsire.

Ugyanabban a serpenyőben lepirítjuk a vékony szeletekre vágott gombát, kiszedjük, majd zsírjára pirítjuk a kolbászt. Visszadobjuk a gombát, belekeverjük a felszeletelt uborkát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és felöntjük a tejjel. Ha besűrűsödött a ragu, rákanalazzuk a húsra, és megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. 

A húsokat sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk.

Sarkadi pecsenye
Sarkadi pecsenye

Ha tetszett a Sarkadi pecsenye receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept