A csöves kukoricát enyhén sós vízben megfőzzük, majd egy forró serpenyőben, egy kevés vajon itt-ott megkapatjuk és „steakeket” vágunk belőle.
Felforraljuk a tejszínt és a popcornt kicsit főzzük benne, majd a parmezánnal, egy kis sóval és a citromlével leturmixoljuk, aztán átszűrjük.
A polentához megbarnítunk 1 evőkanál vajat, majd mehet bele a víz. Ha felforrt, sózzuk és beleszórjuk a kukoricadarát, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Levéve a tűzről hozzáadjuk a maradék vajat hidegen, és ha kicsit vissza hűlt, habzsákba töltjük.
A baconszeleteket két zsírpapír közé tesszük és ráfektetjük egy tepsire, rárakunk egy másik tespit, hogy lenyomja a szeleteket, és 160 fokra előmelegített sütőben 15-25 perc alatt ropogósra sütjük.
A megtisztított sertésszüzet sózzuk, beolajozzuk, majd egy tapadásmentes serpenyőben nagy lángon kérget sütünk rá, aztán mehet a 150 fokra előmelegített sütőbe 10-15 percre.
Tálaláskor a szüzeket hosszában kettévágjuk, mehetnek mellé tetris-szerűen a kukoricasteakek, nyomunk néhány pontra a polentából, amikre ráhelyezzük a baconchipseket, teszünk rá egy kevés pattogatott kukoricát és kanalazunk a szűz mellé a popcornmártásból. A tetejét pici snidlingszálakkal díszítjük.

- Elkészítési idő: 50 perc
- Sütési idő: kb. 30 perc
Kipróbálnál a sertésszűz baconnel és kukoricavariációkkal recepthez hasonló kajákat? Csekkold ezeket!
Wasabis-tormás Strindberg-tarja