A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A krumplisalihoz
- 8 db burgonya (80 g/db)
- só
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 szál újhagyma
- 50 g magozott zöld olívabogyó
- 50 g magozott fekete olívabogyó
- 1 csokor petrezselyem
- 150 g görög joghurt
- 1 mk mustár
- 1 db citrom leve
A csirkéhez
- 600 g csirkemellfilé
- só, bors
- 2 db tojás
- 1 mk római kömény
- 200 g zsemlemorzsa
- 20 g szezámmag
- 30 g napraforgómag
- 100 g finomliszt
- 4 ek étolaj
- 1 ek víz
Magvas rántott csirkemell hagymás krumplisalátával
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A krumplisalihoz
- 8 db burgonya (80 g/db)
- só
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 szál újhagyma
- 50 g magozott zöld olívabogyó
- 50 g magozott fekete olívabogyó
- 1 csokor petrezselyem
- 150 g görög joghurt
- 1 mk mustár
- 1 db citrom leve
A csirkéhez
- 600 g csirkemellfilé
- só, bors
- 2 db tojás
- 1 mk római kömény
- 200 g zsemlemorzsa
- 20 g szezámmag
- 30 g napraforgómag
- 100 g finomliszt
- 4 ek étolaj
- 1 ek víz
A magvas rántott csirkemell köretéhez a megtisztított burgonyát felkockázzuk és bő, sós vízben puhára főzzük.
Közben felkockázzuk a paprikát és a lila hagymát, az újhagymát pedig felkarikázzuk. A felaprított zöldségek mehetnek egy nagy keverőtálba, és hozzádobjuk a felkarikázott olajbogyókat és a felaprított petrezselymet is.
A joghurtot kikeverjük a mustárral és a citromlével. Amikor a burgonya megfőtt, leszűrjük és folyó víz alatt lehűtjük. Összekeverjük a zöldséges mixszel és beleforgatjuk a joghurtos öntetet is. A salit a hűtőbe dobjuk, amíg elkészítjük a húst.
A csirkemellet felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A tojásokat felütjük és belekeverjük a római köményt. A zsemlemorzsában elkeverjük a szezám- és a napraforgómagot. A felszeletelt húst klasszikusan, liszt, tojás és zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Az olajat és a vizet összekeverjük egy konyhai permetezőben és befújjuk vele a húsokat, majd 220 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük úgy, hogy félidőnél megfordítjuk és ha szükséges, ismét befújjuk az olaj és víz keverékével.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 6-8 perc
Ha tetszett a magvas rántott csirkemell hagymás krumplisalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!