Hozzávalók
A tarjához
- 150 g ecetes torma
- 1 tk wasabi torma
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 csomag szeletelt tarja (400 g-os kiszerelés)
- 6 ek finomliszt
- 3 db tojás
A fűszervajhoz
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ág kakukkfű
- 2 ág oregánó
- 1 tk mustár
- só bors
A krumplihoz
- 4 db krumpli (120 g/db)
- só
Hozzávalók
A tarjához
- 150 g ecetes torma
- 1 tk wasabi torma
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 csomag szeletelt tarja (400 g-os kiszerelés)
- 6 ek finomliszt
- 3 db tojás
A fűszervajhoz
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ág kakukkfű
- 2 ág oregánó
- 1 tk mustár
- só bors
A krumplihoz
- 4 db krumpli (120 g/db)
- só
A tormában elkeverjük a wasabit, az aprított újhagymát, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük, amíg kicsit kiklopfoljuk a húsokat. A kilapított húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, beforgatjuk lisztbe, majd bekenjük a tormás-wasabis keverékkel. Újra lisztbe forgatjuk, és 2 evőkanál liszttel lazán felvert tojásba mártjuk. A grill vaslapját alaposan beolajozzuk, és oldalanként 3-4 perc alatt, néha forgatva megsütjük rajta a húsokat.
A fűszervajhoz a lágy vajban elkeverjük az aprított zöldfűszereket és a mustárt, sózzuk, borsozzuk, és folpackba tekerve hűtőben kidermesztjük, majd éles késsel szeleteljük.
A krumplit alaposan megmossuk, sózzuk, és mikróban 800 W-on 10 perc alatt puhára sütjük.
A tarjaszeleteket megroppantott krumplival és fűszervajjal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a wasabis-tormás Strindberg-tarja receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több tarjás recept:
Thai grilltarja mangósalátával