Húsételek

Svábpecsenye

Sváb pecsenye

Hozzávalók
4 szelet
sertéskaraj
(100 g/szelet)
só, bors
0.5 ek
sertészsír
2 ek
finomliszt
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
300 ml
húsleves
A tálaláshoz
300 g
főtt rizs
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A sváb pecsenye elkészítése rendkívül egyszerű, ráadásul csak pár hozzávalóra van szükség ahhoz, hogy egy remek ebédet kapjunk. Ehhez először a húsokat kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd közepesen erős hőfokon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt megpirítjuk a zsíron. Kivesszük a hússzeleteket a serpenyőből és megforgatjuk őket a lisztben.

A visszamaradt zsíron, közepes hőfokon 1-2 perc alatt lepirítjuk a zúzott fokhagymát. (Fontos, hogy ne legyen túl forró a zsír, mert könnyen megég a fokhagyma.) Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. fél perc alatt lepirítjuk azt is, majd felöntjük a húslevessel, visszatesszük a szaftba a hússzeleteket, lefedjük és kb. 10 perc alatt készre pároljuk. Petrezselymes rizzsel vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

svab-pecsenye
Sváb pecsenye (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Ha igazi húsevő van a családban, akkor bizony a karaj gyakori vendég az asztalon. Nem véletlen, hiszen ezt a husit rengeteg módon elkészíthetjük. Ha a jól bevált családi receptek helyett kipróbálnátok valami újat, akkor ezekkel a receptekkel mindeképp érdemes lehet megpróbálkoznotok.

Őszi Wellington-karaj sütőtökpürével

Spenóttal és mozzarellával töltött rántott karaj

Egészben sült karaj petrezselymes krumplival

Paradicsomos lencseragu zabbundás „rántott” karajjal

www.streetkitchen.hu

A Szaftos kaják támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ez az étel amilyen egyszerű, annyira finom. Én egyenesen rajongok az így elkészült ételkülönlegességekért, annak ellenére, hogy nem vagyok egy karajfanatikus. Bátran ki merem jelenteni, hogy ez a legjobb dolog, ami egy karajjal történhet!

Hozzávalók

2 főre
4 szelet
sertéskaraj
(100 g/szelet)
só, bors
0.5 ek
sertészsír
2 ek
finomliszt
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
300 ml
húsleves
A tálaláshoz
300 g
főtt rizs
1 csokor
petrezselyem

A sváb pecsenye elkészítése rendkívül egyszerű, ráadásul csak pár hozzávalóra van szükség ahhoz, hogy egy remek ebédet kapjunk. Ehhez először a húsokat kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd közepesen erős hőfokon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt megpirítjuk a zsíron. Kivesszük a hússzeleteket a serpenyőből és megforgatjuk őket a lisztben.

A visszamaradt zsíron, közepes hőfokon 1-2 perc alatt lepirítjuk a zúzott fokhagymát. (Fontos, hogy ne legyen túl forró a zsír, mert könnyen megég a fokhagyma.) Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. fél perc alatt lepirítjuk azt is, majd felöntjük a húslevessel, visszatesszük a szaftba a hússzeleteket, lefedjük és kb. 10 perc alatt készre pároljuk. Petrezselymes rizzsel vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

svab-pecsenye
Sváb pecsenye (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Ha igazi húsevő van a családban, akkor bizony a karaj gyakori vendég az asztalon. Nem véletlen, hiszen ezt a husit rengeteg módon elkészíthetjük. Ha a jól bevált családi receptek helyett kipróbálnátok valami újat, akkor ezekkel a receptekkel mindeképp érdemes lehet megpróbálkoznotok.

Őszi Wellington-karaj sütőtökpürével

Spenóttal és mozzarellával töltött rántott karaj

Egészben sült karaj petrezselymes krumplival

Paradicsomos lencseragu zabbundás „rántott” karajjal

Ha tetszett a sváb pecsenye receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése