Hozzávalók
A körethez
- 1 kg krumpli
- 1 ½ l víz
- 4 db babérlevél
- 1 ½ ek ecet
- 1 ek porcukor
- ½ ek só
- bors
- 2 fej lila hagyma
- 2 szál szárzeller
- 1 kis csokor petrezselyem
A töltött húshoz
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 2 ek olaj
- 250 g friss vagy fagyasztott szálas paraj
- 50 ml tejszín
- 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
- 2 db mozzarella
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
A panírozáshoz
- 2 db tojás
- 100 ml tejszín
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Hozzávalók
A körethez
- 1 kg krumpli
- 1 ½ l víz
- 4 db babérlevél
- 1 ½ ek ecet
- 1 ek porcukor
- ½ ek só
- bors
- 2 fej lila hagyma
- 2 szál szárzeller
- 1 kis csokor petrezselyem
A töltött húshoz
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 2 ek olaj
- 250 g friss vagy fagyasztott szálas paraj
- 50 ml tejszín
- 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
- 2 db mozzarella
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
A panírozáshoz
- 2 db tojás
- 100 ml tejszín
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A töltött rántott karaj köretéhez a krumplikat héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, felszeleteljük. A vizet egy lábasban felforraljuk a babérlevelekkel, amiket aztán kiszedünk, és a még meleg folyadékból az ecettel, a porcukorral és a sóval salátalevet készítünk. Beletesszük a szeletekre vágott lila hagymát és szárzellert, a burgonyát, aztán megborsozzuk, és kihűtjük.
A töltelékhez az apróra vágott fokhagymát egy serpenyőben megfuttatjuk a vaj és az olaj keverékén, majd rádobjuk a spenótot. Ha fagyasztottal dolgozunk, elpároljuk a levét. Hozzáadjuk a tejszínt, és sóval, borssal ízesítjük.
A húsokat 2-3 mm vékonyra klopfoljuk, sózzuk, majd 4 szeleten elosztjuk a párolt spenótot és a felszeletelt mozzarellákat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, majd a maradék szeletekkel lefedjük őket, és hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük a szélüket. A végük lógjon ki, hogy majd könnyen el tudjuk távolítani őket.
A panírozáshoz egy tálban összekeverjük a tojásokat a tejszínnel, majd a töltött húsokat először lisztbe, majd ebbe a keverékbe, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. 160 fokos olajban megsütjük őket, a salátát pedig tálaláskor még vágott petrezselyemmel díszítjük.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Ha tetszett a töltött rántott karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több töltött husika:
Gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj
Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell