A húsok bepácolásával kezdünk: bekenjük őket mustárral, majd mehet rájuk só, bors és a kívánt zöldfűszer. Alufóliával lefedve pihentetjük a hűtőben, amíg elkészül a szószunk. Ezt összedobhatjuk előre a konyhában, de a kerti főzőcskének is megvan a maga varázsa, még ha valamivel tovább is tart. Helyezzünk fel egy megfelelő edényt a grillre és a megszokott módon kezdjük el olajon lepirítani a hagymát.

Beletoljuk a ketchupot és a lisztet, jól elkeverjük, majd felöntjük vízzel. Jöhet a fűszerezés: fokhagyma granulátum, füstölt pirospaprika, só, bors és persze egy kis csípős. Szójaszósz és worchester nélkül sem lenne az igazi, így ezek is belemennek, végül a barnacukrot is elkeverjük benne. Hagyjuk rotyogni, míg kellően sűrű, szósz állagú nem lesz. A homogén textúra érdekében leszűrhetjük, de a rusztikus iskola kedvelői (mint mi is) meghagyják a hagymadarabokat is.
Megsütjük a tarját: ha jól be van pácolva, kb 3-3 percig kell sütni oldalanként. Mellédobálunk mindent, amit a hűtőszekrényben találunk: kevés olyan dolog akad ott, aminek ne tenne jót ez a kis füstös hőkezelés! Hogy a klasszikusoknál maradjunk: krumpli, kukorica, kaliforniai paprika és persze az elmaradhatatlan kedvencünk, a padron paprika: ez egy egyáltalán nem csípős, inkább édeskés paprika, amit a spanyol tapas bárokban kínálnak előszeretettel. Megsütik, majd durva szemű tengeri sóval és olívaolajjal ízesítik. Jobb helyeken itthon is lehet kapni, próbáljátok ki, iszonyú finom!