Húsételek

Zöldfűszeressertésszűzszíneszöldségkörettel

Zöldfűszeres sertésszűz színes zöldségkörettel

Hozzávalók
30 g
vaj
30 g
vaj
40 g
vaj
Az édesburgonya-püréhez
3 db
édesburgonya
1 gerezd
fokhagyma
1 ág
kakukkfű
só, bors
A zöldségekhez
1 db
cékla
1 szál
répa
0.5 db
kaliforniai paprika
1 szál
szárzeller
olaj
1 ág
kakukkfű
só, bors
A húshoz
400 g
sertésszűz
só, bors
olaj
1 - 2 ág
kakukkfű
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
mustár
(lehetőleg dijoni)
1 csokor
petrezselyem
0.5 marék
bazsalikom
1 kis csokor
snidling

Elkészítés

Édesburgonya-püré

Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és a fokhagymával és a kakukkfűvel feltesszük főni. Ha megfőtt a krumpli, leöntjük róla a vizet, kiszedjük a kakukkfüvet, és a fokhagymával együtt, egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Beleteszünk 30 gramm vajat, sózzuk, borsozzuk.

Sült zöldségköret

A céklát 200 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük. Ha gyorsítani szeretnénk a folyamatot, akkor kisebb darabokra vágva meg is főzhetjük, csak így más állagot és színt kapunk.

A répát mindig 90 fokot forgatva, srégen felvágjuk – mintha ki akarnánk hegyezni –, majd lobogó vízben előfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük meg teljesen, maradjon kissé ropogós. A paprikát, a zellert és az időközben megsült céklát is feldaraboljuk, majd egy serpenyőt felhevítünk egy kis olajjal és kb. 30 gramm vajjal, és beledobjuk a zöldségeket. Melléteszünk egy ág kakukkfüvet, és megpirítjuk a zöldségeket. Közben sózzuk, borsozzuk.

Sertésszűz sütése

A húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt jól felforrósítunk, majd beleöntjük az olajat, és a hús minden oldalát kérgesítjük, kicsit megkapatjuk. Ha szép kérget kapott a hús, kivesszük a serpenyőből, és pihentetjük 5 percet, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-12 percre. Ha letelt az idő, kivesszük a húst a tepsiből, és újra pihentetjük 5 percet. A maradék vajat felhevítjük a serpenyőben, dobunk mellé 1-2 ág kakukkfüvet, egy gerezd fokhagymát és ebben az aromatizált vajban sütjük még 1-2 percet a húst, folyamatosan locsolgatva azt. Végül bekenjük a húst a mustárral, majd beleforgatjuk a felaprított zöldfűszerekbe.

A kész sertésszüzet tetszőleges méretre vágjuk, majd a pürével és a zöldségekkel tálaljuk.

sertésszűz édesburgonyapürével
Zöldfűszeres sertésszűz édesburgonya-pürével

www.streetkitchen.hu

Nemcsak színeiben, de ízében is bombasztikus. Amikor nekiálltam elkészíteni, még én sem gondoltam, hogy ilyen szuper étel sül ki belőle. Ezzel tuti mindenkit levesztek a lábáról!

Hozzávalók

2 főre
30 g
vaj
30 g
vaj
40 g
vaj
Az édesburgonya-püréhez
3 db
édesburgonya
1 gerezd
fokhagyma
1 ág
kakukkfű
só, bors
A zöldségekhez
1 db
cékla
1 szál
répa
0.5 db
kaliforniai paprika
1 szál
szárzeller
olaj
1 ág
kakukkfű
só, bors
A húshoz
400 g
sertésszűz
só, bors
olaj
1 - 2 ág
kakukkfű
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
mustár
(lehetőleg dijoni)
1 csokor
petrezselyem
0.5 marék
bazsalikom
1 kis csokor
snidling

Édesburgonya-püré

Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és a fokhagymával és a kakukkfűvel feltesszük főni. Ha megfőtt a krumpli, leöntjük róla a vizet, kiszedjük a kakukkfüvet, és a fokhagymával együtt, egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Beleteszünk 30 gramm vajat, sózzuk, borsozzuk.

Sült zöldségköret

A céklát 200 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük. Ha gyorsítani szeretnénk a folyamatot, akkor kisebb darabokra vágva meg is főzhetjük, csak így más állagot és színt kapunk.

A répát mindig 90 fokot forgatva, srégen felvágjuk – mintha ki akarnánk hegyezni –, majd lobogó vízben előfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük meg teljesen, maradjon kissé ropogós. A paprikát, a zellert és az időközben megsült céklát is feldaraboljuk, majd egy serpenyőt felhevítünk egy kis olajjal és kb. 30 gramm vajjal, és beledobjuk a zöldségeket. Melléteszünk egy ág kakukkfüvet, és megpirítjuk a zöldségeket. Közben sózzuk, borsozzuk.

Sertésszűz sütése

A húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt jól felforrósítunk, majd beleöntjük az olajat, és a hús minden oldalát kérgesítjük, kicsit megkapatjuk. Ha szép kérget kapott a hús, kivesszük a serpenyőből, és pihentetjük 5 percet, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-12 percre. Ha letelt az idő, kivesszük a húst a tepsiből, és újra pihentetjük 5 percet. A maradék vajat felhevítjük a serpenyőben, dobunk mellé 1-2 ág kakukkfüvet, egy gerezd fokhagymát és ebben az aromatizált vajban sütjük még 1-2 percet a húst, folyamatosan locsolgatva azt. Végül bekenjük a húst a mustárral, majd beleforgatjuk a felaprított zöldfűszerekbe.

A kész sertésszüzet tetszőleges méretre vágjuk, majd a pürével és a zöldségekkel tálaljuk.

sertésszűz édesburgonyapürével
Zöldfűszeres sertésszűz édesburgonya-pürével

Ha tetszett a Zöldfűszeres sertésszűz színes zöldségkörettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept