Húsételek

Zöldfűszeresbáránycombtabuléval

Zöldfűszeres báránycomb tabuléval

Hozzávalók
A bárányhoz
1 kg
csontozott báránycomb
2 ág
kakukkfű
2 ág
rozmaring
2 ág
bazsalikom
2 db
zsályalevél
1 marék
menta
5 - 6 gerezd
fokhagyma
1 dl
olívaolaj
1 db
citrom héja és a fél citrom leve
só, bors
A tabuléhoz
150 g
petrezselyem
40 g
újhagyma
40 g
paradicsom
0.5 db
kápia paprika
10 dkg
bulgur
1 dl
olaj
1 db
citrom leve

Elkészítés

A bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet, zsályát és mentát apróra vágjuk. Egy mozsárban sóval pépessé zúzzuk a fokhagymát. A pépet áttesszük egy tálba és hozzáadjuk a zöldfűszereket, egy citrom reszelt héját és egy fél citrom frissen facsart levét. A zöldfűszereket olívaolajjal alaposan összekeverjük. A bárány mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük a páccal, ügyelve, hogy mindenhova jusson. Hűtőben pihentetjük 1-2 órán át vagy egy éjszakán keresztül, hogy összeérjenek az ízek. A combot egy spárgával megkötözzük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokos, előmelegített sütőben 1,5 óra alatt megsütjük.

img_9251.jpg

Amíg a bárány sül, elkészítjük a köretet. Forró, sós vízben megfőzzük a bulgurt. Egy tálba finomra aprított petrezselymet és újhagymát, apróra vágott koktélparadicsomot és kápia paprikát teszünk. A zöldségekhez citromlevet, olívaolajat, sót és borsot adunk. Alaposan összeforgatjuk és elkeverjük a megfőtt és lecsepegtetett bulgurral. A báránycombot felszeleteljük és a tabulésalátával tálaljuk.

img_9237.jpg

www.streetkitchen.hu

Húsvétkor nem szabad kihagyni egy jó kis bárányos ebédet, most ehhez mutatunk egy nagyon egyszerű receptet. Egy sokféle zöldfűszerből álló páccal bekent báránycomb és egy hozzá nagyon jól passzoló, könnyed tabulé, azaz petrezselyemsaláta lesz a mai menü. Teszteljétek!

Hozzávalók

1
A bárányhoz
1 kg
csontozott báránycomb
2 ág
kakukkfű
2 ág
rozmaring
2 ág
bazsalikom
2 db
zsályalevél
1 marék
menta
5 - 6 gerezd
fokhagyma
1 dl
olívaolaj
1 db
citrom héja és a fél citrom leve
só, bors
A tabuléhoz
150 g
petrezselyem
40 g
újhagyma
40 g
paradicsom
0.5 db
kápia paprika
10 dkg
bulgur
1 dl
olaj
1 db
citrom leve

A bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet, zsályát és mentát apróra vágjuk. Egy mozsárban sóval pépessé zúzzuk a fokhagymát. A pépet áttesszük egy tálba és hozzáadjuk a zöldfűszereket, egy citrom reszelt héját és egy fél citrom frissen facsart levét. A zöldfűszereket olívaolajjal alaposan összekeverjük. A bárány mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük a páccal, ügyelve, hogy mindenhova jusson. Hűtőben pihentetjük 1-2 órán át vagy egy éjszakán keresztül, hogy összeérjenek az ízek. A combot egy spárgával megkötözzük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokos, előmelegített sütőben 1,5 óra alatt megsütjük.

img_9251.jpg

Amíg a bárány sül, elkészítjük a köretet. Forró, sós vízben megfőzzük a bulgurt. Egy tálba finomra aprított petrezselymet és újhagymát, apróra vágott koktélparadicsomot és kápia paprikát teszünk. A zöldségekhez citromlevet, olívaolajat, sót és borsot adunk. Alaposan összeforgatjuk és elkeverjük a megfőtt és lecsepegtetett bulgurral. A báránycombot felszeleteljük és a tabulésalátával tálaljuk.

img_9237.jpg

Ha tetszett a Zöldfűszeres báránycomb tabuléval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept