A tésztához a tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverünk 1 evőkanál cukrot a 120 g-ból, és hagyjuk kicsit felfutni. Ezután egy nagy keverőtálba öntjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, összekeverjük, majd jöhet bele az élesztős tej, az olvasztott vaj és a tojások. Elkezdjük összekeverni. Amikor kicsit összeállt, jöhet bele a só. 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk, majd lefedjük, és hagyjuk 1 órát pihenni.
A tészta tetejére való hozzávalókat összekeverjük. Ezután 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval addig szaggatjuk, amíg el nem fogy, majd beleforgatjuk a diós keverékbe. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha a vége felé kezdene nagyon megsülni a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Ha megsült, kiszedjük, hagyjuk pár percet hűlni, majd darabokra tépjük, tepsire rakjuk, és visszatoljuk még 5 percre a sütőbe. Ezután hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Közben a tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd elkeverjük benne a tejet és a tejszínt, és lassú tűzön addig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik. Nem fog nagyon, de azért ne hagyjátok ki ezt a lépést.

Egy tepsibe rakjuk az aranygaluskát, ráöntjük a sodót, majd megszórjuk a tetejét a porcukor és dió keverékével. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.