Pékség

Nyuszipogácsa

Nyuszipogácsa

Hozzávalók
A tésztához
150 g
tejföl
1 mk
cukor
45 g
élesztő
600 g
liszt
2 db
tojás
250 g
szoba-hőmérsékletű vaj
100 g
trappista sajt
2 tk
A lekenéshez
1 db
tojássárgája
borsszem

Elkészítés

A tésztához először a tejfölhöz adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és elkeverjük. A lisztet, a tojásokat, a kisebb kockákra vágott vajat, a reszelt sajtot, a sót, valamint a tejfölös-élesztős keveréket egy nagy dagasztótálba rakjuk, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, letakarva 45 percig pihentetjük. 

Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kb. 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatunk kb. 30 darab korongot. A korongok felét sütőpapírral borított tepsire rakjuk, a másik felénél pedig mindegyik korong két, oldalsó részéből nyuszifüleket vágunk ki a pogácsaszaggatóval. A maradék tésztából kb. 0,5 cm-es köröket szúrunk ki, és háromszög alakúra formázzuk, ez lesz a nyuszik orra. 

A tepsibe helyezett korongok oldalát és tetejét lekenjük a lazán felvert tojással, majd a pogácsák felső részére rakjuk a két fület, a tetejükre pedig az orrokat tapasztjuk. Ezeket is lekenjük tojással, és 2-2 borsszemmel díszítjük – ezek lesznek a szemek. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük a nyuszipogácsákat.

Nyuszipogácsa
Nyuszipogácsa

 

www.streetkitchen.hu

Húsvétra szerintem nagyon cuki, és persze nagyon finom is lesz a nyuszi alakú pogácsa. Gyerekekkel is simán elkészíthetitek, garantáltan élvezni fogják a folyamatot ;)

Hozzávalók

15 darabhoz
A tésztához
150 g
tejföl
1 mk
cukor
45 g
élesztő
600 g
liszt
2 db
tojás
250 g
szoba-hőmérsékletű vaj
100 g
trappista sajt
2 tk
A lekenéshez
1 db
tojássárgája
borsszem

A tésztához először a tejfölhöz adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és elkeverjük. A lisztet, a tojásokat, a kisebb kockákra vágott vajat, a reszelt sajtot, a sót, valamint a tejfölös-élesztős keveréket egy nagy dagasztótálba rakjuk, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, letakarva 45 percig pihentetjük. 

Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kb. 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatunk kb. 30 darab korongot. A korongok felét sütőpapírral borított tepsire rakjuk, a másik felénél pedig mindegyik korong két, oldalsó részéből nyuszifüleket vágunk ki a pogácsaszaggatóval. A maradék tésztából kb. 0,5 cm-es köröket szúrunk ki, és háromszög alakúra formázzuk, ez lesz a nyuszik orra. 

A tepsibe helyezett korongok oldalát és tetejét lekenjük a lazán felvert tojással, majd a pogácsák felső részére rakjuk a két fület, a tetejükre pedig az orrokat tapasztjuk. Ezeket is lekenjük tojással, és 2-2 borsszemmel díszítjük – ezek lesznek a szemek. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük a nyuszipogácsákat.

Nyuszipogácsa
Nyuszipogácsa

 

Ha tetszett a Nyuszipogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept