Húsvéti reggelik

Húsvéticroissant-szendvicsboltitésztából

Húsvéti croissant-szendvics bolti tésztából

Hozzávalók
1 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
1 db
tojás a kenéshez
80 g
reszelt sajt a szóráshoz
1 ek
tökmag a tetejére
100 g
natúr krémsajt
1 ek
ecetes torma
só, bors
100 g
szeletelt szárított sonka
1
csomó hónapos retek
3 db
főtt tojás
100 g
zöldborsócsíra

Elkészítés

A húsvéti croissant-szendvics összeállításához először a croissant-t kell elkészítenünk. Ehhez a tésztát lisztezett felületre borítjuk, és egy kicsit nyújtunk rajta. 6 db nagy háromszöget vágunk belőle, és szorosan feltekerjük. A nyers croissant-ok tetejét lekenjük enyhén felvert tojással, alaposan megszórjuk a reszelt sajttal, és elosztjuk rajta a tökmagot is. Sütőpapírral borított tepsin 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25 percre.

A kész pékárut hagyjuk lehűlni, majd megtöltjük.

Kencének kikeverjük a sajtkrémet a tormával, sóval és borssal.

A szárított sonkát megpirítjuk egy serpenyőben, így könnyebb harapni, és ízesebb is.

A nagyobb retkeket vékonyan felszeleteljük, és ugyanígy járunk el a 10 perces főtt tojással is. Mindent a szendvicsbe rakunk, megszórjuk zöldborsócsírával, összezárjuk és már kínálhatjuk is.

husveti-croisssant-szendvics-2
Húsvéti croissant-szendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 15 perc
  • Sütési idő: kb. 25 perc

Mutatjuk a legtutibb húsvéti reggeliket:

Sonkás sajttekercs

Juhtúrós körözött

Reggeli hamburger

www.streetkitchen.hu

Villantós kis szendvics bolti leveles tésztából, ami mindent is tartalmaz, ami esszenciális így húsvétkor.

Hozzávalók

6 db-hoz
1 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
1 db
tojás a kenéshez
80 g
reszelt sajt a szóráshoz
1 ek
tökmag a tetejére
100 g
natúr krémsajt
1 ek
ecetes torma
só, bors
100 g
szeletelt szárított sonka
1
csomó hónapos retek
3 db
főtt tojás
100 g
zöldborsócsíra

A húsvéti croissant-szendvics összeállításához először a croissant-t kell elkészítenünk. Ehhez a tésztát lisztezett felületre borítjuk, és egy kicsit nyújtunk rajta. 6 db nagy háromszöget vágunk belőle, és szorosan feltekerjük. A nyers croissant-ok tetejét lekenjük enyhén felvert tojással, alaposan megszórjuk a reszelt sajttal, és elosztjuk rajta a tökmagot is. Sütőpapírral borított tepsin 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25 percre.

A kész pékárut hagyjuk lehűlni, majd megtöltjük.

Kencének kikeverjük a sajtkrémet a tormával, sóval és borssal.

A szárított sonkát megpirítjuk egy serpenyőben, így könnyebb harapni, és ízesebb is.

A nagyobb retkeket vékonyan felszeleteljük, és ugyanígy járunk el a 10 perces főtt tojással is. Mindent a szendvicsbe rakunk, megszórjuk zöldborsócsírával, összezárjuk és már kínálhatjuk is.

husveti-croisssant-szendvics-2
Húsvéti croissant-szendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 15 perc
  • Sütési idő: kb. 25 perc

Mutatjuk a legtutibb húsvéti reggeliket:

Sonkás sajttekercs

Juhtúrós körözött

Reggeli hamburger

Ha tetszett a Húsvéti croissant-szendvics bolti tésztából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept