Hozzávalók
A sajtos réteghez
- 1 ek étolaj
- 16 db lapkasajt
- 200 g trappista sajt
A tojáskrémhez
- 5 db tojás
- 40 g vaj
- ½ db kápia paprika
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek mustár
- 125 g krémsajt
- 1 ek majonéz
- 50 g tejföl
A sonkás réteghez
- 12 szelet gépsonka
Hozzávalók
A sajtos réteghez
- 1 ek étolaj
- 16 db lapkasajt
- 200 g trappista sajt
A tojáskrémhez
- 5 db tojás
- 40 g vaj
- ½ db kápia paprika
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek mustár
- 125 g krémsajt
- 1 ek majonéz
- 50 g tejföl
A sonkás réteghez
- 12 szelet gépsonka
A sonkás sajttekercshez előbb a zsírpapírt egy gáztepsire tesszük és lekenjük az étolajjal. A lapkasajtokat 4 x 4-es osztásban egymás mellé helyezzük úgy, hogy a széleik kissé fedésben legyenek. Megszórjuk a reszelt trappistával, betesszük 3 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük és megpucoljuk. A fehérjét és a sárgáját különválasztjuk. A fehérjét durvára összevágjuk, a sárgáját egy villa segítségével alaposan összetörjük. Utóbbihoz hozzáadjuk a vajat, a kb. 0,5 x 0,5 centis kockára vágott kápiát, a finomra vágott snidlinget és petrezselymet, a mustárt, a krémsajtot, a majonézt, a tejfölt és a durvára vágott fehérjét is, majd az egészet jól összekeverjük.
Megkenjük vele a kihűlt sajtot, ráhelyezzük a gépsonkát és kissé lenyomkodjuk. Nekem nagyobbak voltak a lapkasajtnál a sonkaszeletek, ezért kellett kevesebbet használnom. Ha ti ugyanakkora szelet sonkát szereztek be, mint a sajt, akkor értelemszerűen abból is 16 darabra lesz szükség.
A megpakolt sajtot a szélénél óvatosan és minél szorosabban feltekerjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtési idő: 1 óra
Ha tetszett a sonkás sajttekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!