Sonkás kaják

Húsvétisonkás-négysajtosnudli

Húsvéti sonkás-négysajtos nudli

Hozzávalók
A nudlihoz
300 g
liszt
400 g
főtt burgonya
1 db
tojás
1 csokor
petrezselyem
A sonkához
200 g
főtt, füstölt húsvéti sonka
1 ek
sertészsír
A mártáshoz
400 ml
cukrozatlan habtejszín
100 g
reszelt pizzamozzarella
100 g
reszelt vörös cheddar
30 g
kéksajt
80 g
natúr sajtkrém
só, bors
20 g
vaj

Elkészítés

A sonkás nudli elkészítéséhez a lisztet, a kihűlt, krumplinyomóval áttört burgonyát, a tojást, 1 csipet sót és a finomra vágott petrezselymet összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk a tésztát, és félretesszük pihenni. A sonkát 1 cm-es kockákra vágjuk, egy tapadásmentes serpenyőben felhevítjük a zsírt, és nagy lángon megpirítjuk benne a sonkakockákat.

Egy lisztezett deszkán hüvelykujjnyi vastag rudakat sodrunk a tésztából, majd 1-2 cm vastag darabokra vágjuk. A kis darabokat nudli formájúra görgetjük, majd sós, forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt készre főzzük. A sonkára dobjuk a vajat, ha felolvadt, mehet bele a leszűrt nudli is, alaposan lepirítjuk, majd kiveszünk mindent a serpenyőből, és félretesszük.

Húsvéti sonkás-négysajtos nudli

A serpenyőbe öntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a négyféle sajtot, majd közepes hőmérsékleten folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg az összes sajt elolvad. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kicsit rotyogtatjuk, majd belerakjuk a mártásba a sonkás nudlit, és alaposan összeforgatjuk az egészet. Tálalásnál néhány levél petrezselyemmel díszítjük.

sajtos-husveti-sonkas-nudli-2
Húsvéti sonkás-négysajtos nudli (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A nudli jöhet mindig, minden mennyiségben, húsvétkor és máskor is. Főleg akkor, ha megmaradt egy kis húsvéti sonka…

Hozzávalók

4 főre
A nudlihoz
300 g
liszt
400 g
főtt burgonya
1 db
tojás
1 csokor
petrezselyem
A sonkához
200 g
főtt, füstölt húsvéti sonka
1 ek
sertészsír
A mártáshoz
400 ml
cukrozatlan habtejszín
100 g
reszelt pizzamozzarella
100 g
reszelt vörös cheddar
30 g
kéksajt
80 g
natúr sajtkrém
só, bors
20 g
vaj

A sonkás nudli elkészítéséhez a lisztet, a kihűlt, krumplinyomóval áttört burgonyát, a tojást, 1 csipet sót és a finomra vágott petrezselymet összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk a tésztát, és félretesszük pihenni. A sonkát 1 cm-es kockákra vágjuk, egy tapadásmentes serpenyőben felhevítjük a zsírt, és nagy lángon megpirítjuk benne a sonkakockákat.

Egy lisztezett deszkán hüvelykujjnyi vastag rudakat sodrunk a tésztából, majd 1-2 cm vastag darabokra vágjuk. A kis darabokat nudli formájúra görgetjük, majd sós, forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt készre főzzük. A sonkára dobjuk a vajat, ha felolvadt, mehet bele a leszűrt nudli is, alaposan lepirítjuk, majd kiveszünk mindent a serpenyőből, és félretesszük.

Húsvéti sonkás-négysajtos nudli

A serpenyőbe öntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a négyféle sajtot, majd közepes hőmérsékleten folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg az összes sajt elolvad. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kicsit rotyogtatjuk, majd belerakjuk a mártásba a sonkás nudlit, és alaposan összeforgatjuk az egészet. Tálalásnál néhány levél petrezselyemmel díszítjük.

sajtos-husveti-sonkas-nudli-2
Húsvéti sonkás-négysajtos nudli (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a Húsvéti sonkás-négysajtos nudli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept