Húsvét

Olaszhúsgombóclevesmedvehagymával

Olasz húsgombócleves medvehagymával

Hozzávalók
A húsgombóchoz (kb. 20 kis db-hoz)
250 g
darált sertés
6 levél
medvehagyma
15 g
reszelt parmezán
2 ek
panko morzsa
só, bors
1 nagy csipet
oregánó
Az alapléhez
500 g
csontos karaj egészben
3 szál
répa
1 db
zeller
2 szál
fehérrépa
1 db
karalábé
(kisebb)
1 csokor
petrezselyem
2 ek
szárított lestyán
1 ek
egész fekete bors
2
cm-nyi friss gyömbér
1 fej
hagyma
(héjában, elfelezve)
2 gerezd
fokhagyma
6 l
víz

Elkészítés

A karajt egy akkora, magasabb falú edénybe rakjuk, amibe pont belefér, és felengedjük vízzel. Felforraljuk, majd 5 percig erős lángon főzzük, majd leszűrjük. A húst egy nagy lábasba tesszük a nagyobb darabokra vágott zöldségekkel és az összes többi hozzávalóval együtt. Felforraljuk, majd alacsony lángon 2 órát főzzük. Ezután leszűrjük a levest.

A húsgombóchoz a darált sertéshúshoz adjuk az apróra vágott medvehagymát, a parmezánt, a panko morzsát és a fűszereket, összekeverjük, hagyjuk állni 5 percet, majd gombócokat formázunk belőle, és a húslevesben 10 perc alatt kifőzzük. 

www.streetkitchen.hu

Polpettine in brodo – ez annyit jelent, hogy húsgolyó alaplében, és ez tényleg ennyi is. Most a húsgolyóban medvehagyma van, hiszen ha már tavasz, használjuk ki, amíg lehet.

Hozzávalók

4 - 6 főre
A húsgombóchoz (kb. 20 kis db-hoz)
250 g
darált sertés
6 levél
medvehagyma
15 g
reszelt parmezán
2 ek
panko morzsa
só, bors
1 nagy csipet
oregánó
Az alapléhez
500 g
csontos karaj egészben
3 szál
répa
1 db
zeller
2 szál
fehérrépa
1 db
karalábé
(kisebb)
1 csokor
petrezselyem
2 ek
szárított lestyán
1 ek
egész fekete bors
2
cm-nyi friss gyömbér
1 fej
hagyma
(héjában, elfelezve)
2 gerezd
fokhagyma
6 l
víz

A karajt egy akkora, magasabb falú edénybe rakjuk, amibe pont belefér, és felengedjük vízzel. Felforraljuk, majd 5 percig erős lángon főzzük, majd leszűrjük. A húst egy nagy lábasba tesszük a nagyobb darabokra vágott zöldségekkel és az összes többi hozzávalóval együtt. Felforraljuk, majd alacsony lángon 2 órát főzzük. Ezután leszűrjük a levest.

A húsgombóchoz a darált sertéshúshoz adjuk az apróra vágott medvehagymát, a parmezánt, a panko morzsát és a fűszereket, összekeverjük, hagyjuk állni 5 percet, majd gombócokat formázunk belőle, és a húslevesben 10 perc alatt kifőzzük. 

Ha tetszett az Olasz húsgombócleves medvehagymával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept