Az édes-savanyú csirke air fryerben recept első lépése, hogy a húst 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük az olajjal, sóval és kukoricakeményítővel úgy, hogy mindenhol egyenletesen befedje. Ezután az air fryer kosarába helyezzük a csirkedarabokat, lehetőleg úgy, hogy ne fedjék egymást. 200 fokon 12-15 percig sütjük őket. Egyszer-kétszer rázzuk meg az air fryer kosarát, hogy ne tapadjanak le és egyenletesen süljenek meg!
Mindeközben elkészítjük a szószt: egy serpenyőben nagy lángon felhevítjük az olajat, majd mehet rá a felaprított fokhagyma és gyömbér. Pár percig pirítjuk, majd rádobjuk a felkockázott vöröshagymát. 1-2 perc elteltével mehet is rá a szintén felkockázott zöld és piros kaliforniai paprika.
A szósz maradék hozzávalóit először csomómentesre keverjük egy tálban, majd beleöntjük a serpenyőbe, legvégül pedig beleforgatjuk a már megsült csirkéket is. Rizzsel, karikákra vágott újhagymával, kevés szezámmaggal és egy-egy lime-gerezddel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 25 perc