Rizses kaják

Egylábasoscsirkés„rizottó”

Egylábasos csirkés „rizottó”

Hozzávalók
500 g
csirkecomb filé
(felső)
5 - 6 ek
étolaj
200 g
fagyasztott borsó
250 g
rizs
1
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
só,bors
100 g
trappista
1
alaplé zselé
(900-1000 ml víz)
petrezselyem
50 g
vaj

Elkészítés

Az egyszerű rizottó készítésének első lépése, hogy a csíkozott csirkecombot nagy hőmérsékleten elkezdjük pirítani az olajon. Ezek után rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és kb. 5-10 percig pirítjuk. Rádobjuk a rizst és 2-3 percig folytatjuk a pirítást, majd rádobjuk az alaplé zselét és elkezdjük felöntögetni apránként a vízzel és úgy főzzük, mint egy rizottót szokás. Amikor levéből egy kevés elfőtt, akkor öntünk még hozzá vizet. Mikor már a fele mennyiségű vizet elhasználtuk, akkor jöhet bele a borsó. A végén elzárjuk a hőt és hozzákeverjük a vajat, reszelt sajtot és finomra aprított petrezselymet.

rizottó

www.streetkitchen.hu

Tulajdonképpen rizottónak is nevezhetnénk ezt az ételt, mert lényegében ugyanúgy készül, viszont nincs semmi fancy dolog benne: se parmesan, se risotto rizs, helyette trappista és jó öreg magyaros behatás.

Hozzávalók

4 főre
500 g
csirkecomb filé
(felső)
5 - 6 ek
étolaj
200 g
fagyasztott borsó
250 g
rizs
1
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
só,bors
100 g
trappista
1
alaplé zselé
(900-1000 ml víz)
petrezselyem
50 g
vaj

Az egyszerű rizottó készítésének első lépése, hogy a csíkozott csirkecombot nagy hőmérsékleten elkezdjük pirítani az olajon. Ezek után rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és kb. 5-10 percig pirítjuk. Rádobjuk a rizst és 2-3 percig folytatjuk a pirítást, majd rádobjuk az alaplé zselét és elkezdjük felöntögetni apránként a vízzel és úgy főzzük, mint egy rizottót szokás. Amikor levéből egy kevés elfőtt, akkor öntünk még hozzá vizet. Mikor már a fele mennyiségű vizet elhasználtuk, akkor jöhet bele a borsó. A végén elzárjuk a hőt és hozzákeverjük a vajat, reszelt sajtot és finomra aprított petrezselymet.

rizottó

Ha tetszett az Egylábasos csirkés „rizottó” receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept