Egyserpenyős kaják

Tarjás-kolbászosbabragu

Tarjás-kolbászos babragu

Hozzávalók
500 g
füstölt-főtt tarja
só, bors
olaj
125 g
paprikás parasztkolbász
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
őrölt kömény
3 db
babérlevél
2 konzerv
bab
2 - 300 ml
alaplé
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g)
1 csokor
friss petrezselyem
A tálaláshoz
friss fehér kenyér

Elkészítés

A tarját nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon, magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt szafton elkezdjük lepirítani a kolbászt, majd amikor elkezdte kiengedni a zsírját, rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymákat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a köménnyel és borssal. Ekkor mehet vissza a hús, a lecsepegtetett bab, a babérlevél, az alaplé és a darabolt paradicsom. Felforraljuk, majd 20-25 percet főzzük. A végén friss, aprított petrezselymet rakunk bele, és friss kenyérrel tálaljuk.

Tarjás-kolbászos babragu

www.streetkitchen.hu

Szuperegyszerű és amúgy tényleg nagyon tápláló babos egytálétel, amit szinte bármivel turbózhattok: rizzsel, krumplival, tejföllel. Lehetetlen elrontani!

Hozzávalók

6 főre
500 g
füstölt-főtt tarja
só, bors
olaj
125 g
paprikás parasztkolbász
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
őrölt kömény
3 db
babérlevél
2 konzerv
bab
2 - 300 ml
alaplé
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g)
1 csokor
friss petrezselyem
A tálaláshoz
friss fehér kenyér

A tarját nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon, magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt szafton elkezdjük lepirítani a kolbászt, majd amikor elkezdte kiengedni a zsírját, rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymákat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a köménnyel és borssal. Ekkor mehet vissza a hús, a lecsepegtetett bab, a babérlevél, az alaplé és a darabolt paradicsom. Felforraljuk, majd 20-25 percet főzzük. A végén friss, aprított petrezselymet rakunk bele, és friss kenyérrel tálaljuk.

Tarjás-kolbászos babragu

Ha tetszett a Tarjás-kolbászos babragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept