A káposztát felcsíkozzuk, majd száraz serpenyőben kicsit „megégetjük”. Amikor kapott egy kis színt, hozzátesszük az apró kockákra vágott hagymát, öntünk rá 2-3 evőkanál olajat, és tovább pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és körülbelül 2-3 percig rotyogtatjuk. Amikor elkészült, belefacsarjuk a citromot, és friss petrezselyemmel tálaljuk.
A káposztával a konyhában szinte mindent megcsinálunk. Töltjük, pároljuk, pürésítjük… én most égetem. Tegyétek vele ti is ezt, és tuti nem fogtok beégni. ;) Pláne ha egy jó adag sült oldalas mellé kínáljátok.
Hozzávalók
2 főre
300 ml
tejszín
0.5 fej
kelkáposzta
1 fej
hagyma
2 - 3 ek
olaj
só, bors
0.25 db
citrom
1 csokor
petrezselyem
A káposztát felcsíkozzuk, majd száraz serpenyőben kicsit „megégetjük”. Amikor kapott egy kis színt, hozzátesszük az apró kockákra vágott hagymát, öntünk rá 2-3 evőkanál olajat, és tovább pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és körülbelül 2-3 percig rotyogtatjuk. Amikor elkészült, belefacsarjuk a citromot, és friss petrezselyemmel tálaljuk.
Tejszínes égetett kelkáposzta
Ha tetszett a Tejszínes égetett kelkáposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!