Egyszerű levesek

Őszizöldségkrémleves

Őszi zöldségkrémleves

Hozzávalók
200 g
édesburgonya
400 g
sütőtök
1 db
kápia paprika
só, bors
olívaolaj
1
kis fej vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
100 g
répa
1 kis csokor
friss zsálya
1.5 - 2 l
zöldségalaplé
2 tk
fehérborecet
A tökmagropogóshoz
1 db
tojásfehérje
1 csipet
1 tk
fokhagymapor
100 g
natúr tökmag
20 g
vaj

Elkészítés

Az őszi zöldségkrémleves elkészítéséhez a megtisztított édesburgonyát, tököt és paprikát 2 cm-es kockákra vágjuk, tepsire rakjuk, összekeverjük sóval, borssal, 2 evőkanál olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt elősütjük.

A leveshez a vaj és olaj keverékén megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a vékonyra szeletelt répát és a zsályaleveleket, majd belerakjuk az elősütött zöldségeket. Felöntjük ízlés szerint az alaplével attól függően, hogy milyen sűrűn szeretjük, majd addig főzzük, amíg megpuhulnak teljesen a zöldségek. Leturmixoljuk, belerakjuk az ecetet és elzárjuk alatta a lángot. 

A ropogóshoz kicsit felverjük a tojásfehérjét a sóval és a fokhagymaporral, belekeverjük a tökmagot, tepsire terítjük és 160 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük. Ezzel tálaljuk a levest.

őszi zöldségkrémleves
Őszi zöldségkrémleves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 50 perc

www.streetkitchen.hu

A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Laktató, vitamindús leves, amihez szuperül passzol a tökmagropogós.

Hozzávalók

4 főre
200 g
édesburgonya
400 g
sütőtök
1 db
kápia paprika
só, bors
olívaolaj
1
kis fej vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
100 g
répa
1 kis csokor
friss zsálya
1.5 - 2 l
zöldségalaplé
2 tk
fehérborecet
A tökmagropogóshoz
1 db
tojásfehérje
1 csipet
1 tk
fokhagymapor
100 g
natúr tökmag
20 g
vaj

Az őszi zöldségkrémleves elkészítéséhez a megtisztított édesburgonyát, tököt és paprikát 2 cm-es kockákra vágjuk, tepsire rakjuk, összekeverjük sóval, borssal, 2 evőkanál olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt elősütjük.

A leveshez a vaj és olaj keverékén megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a vékonyra szeletelt répát és a zsályaleveleket, majd belerakjuk az elősütött zöldségeket. Felöntjük ízlés szerint az alaplével attól függően, hogy milyen sűrűn szeretjük, majd addig főzzük, amíg megpuhulnak teljesen a zöldségek. Leturmixoljuk, belerakjuk az ecetet és elzárjuk alatta a lángot. 

A ropogóshoz kicsit felverjük a tojásfehérjét a sóval és a fokhagymaporral, belekeverjük a tökmagot, tepsire terítjük és 160 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük. Ezzel tálaljuk a levest.

őszi zöldségkrémleves
Őszi zöldségkrémleves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 50 perc

Ha tetszett az Őszi zöldségkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept