A juhtúrós háromszög elkészítéséhez először a tölteléket kell összeállítanunk. Ehhez a bacont apróra vágjuk, és az olajon, egy közepes lángon hevített serpenyőben ropogósra pirítjuk. Kiszedjük, a zsírján pedig megdinszteljük a finomra vágott hagymát és fokhagymát, közben enyhén sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a juhtúróval és a pirított baconnel.
A leveles tésztát 12 db, egyforma nagyságú négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére egy kanálnyi tölteléket teszünk, átlósan félbehajtjuk a tésztát, majd egy lisztezett villával összenyomkodjuk a széleit.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a háromszögeket, 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre, majd kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni, és már fogyaszthatjuk is.

Elkészítési idő: 30 perc