Mirelit kaják

Csirkevadasleveszöldségcsomagból

Csirkevadas leveszöldségcsomagból

Hozzávalók
600 g
csirke felsőcomb-filé
olaj
1 db
leveszöldségcsomag (1 kis db karalábé, 1 kis db zellergumó, 2 fej hagyma
1 szál
fehérrépa, 2-3 szál sárgarépa, 4-6 gerezd fokhagyma)
300 ml
fehérbor
só, bors
80 g
tejföl
1 ek
mustár
1 db
csirkealaplé-zselé
3 db
babérlevél
1 csokor
petrezselyem
500 g
makaróni

Elkészítés

A felcsíkozott csirkecombot nagy hőmérsékleten kérgesítjük az olajon, majd kiszedjük és félretesszük. A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, majd ugyanabban a lábasban nagy hőmérsékleten enyhén barnára pirítjuk, felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, és a negyedére forraljuk. Annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a zöldséget, és puhulásig főzzük.

Egy turmixgépbe szedjük a zöldségeket, hozzátesszük a tejfölt, a mustárt, csirkealaplé-zselét, és annyi folyadékkal pürésítjük, hogy egy közepesen sűrű mártást kapjunk. Visszaöntjük a lábasba, hozzátesszük az előpirított csirkét és a babérlevelet, és kb. 10-15 percig rotyogtatjuk alacsony lángon. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, és főtt makarónival tálaljuk.

Csirkevadas leveszöldségcsomagból

www.streetkitchen.hu

Mindenki nagy kedvence a vadas mártás, következzen most egy csirkés verzió, ráadásul szinte mindent megoldunk egy leveszöldség csomagból.

Hozzávalók

4 - 6 főre
600 g
csirke felsőcomb-filé
olaj
1 db
leveszöldségcsomag (1 kis db karalábé, 1 kis db zellergumó, 2 fej hagyma
1 szál
fehérrépa, 2-3 szál sárgarépa, 4-6 gerezd fokhagyma)
300 ml
fehérbor
só, bors
80 g
tejföl
1 ek
mustár
1 db
csirkealaplé-zselé
3 db
babérlevél
1 csokor
petrezselyem
500 g
makaróni

A felcsíkozott csirkecombot nagy hőmérsékleten kérgesítjük az olajon, majd kiszedjük és félretesszük. A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, majd ugyanabban a lábasban nagy hőmérsékleten enyhén barnára pirítjuk, felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, és a negyedére forraljuk. Annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a zöldséget, és puhulásig főzzük.

Egy turmixgépbe szedjük a zöldségeket, hozzátesszük a tejfölt, a mustárt, csirkealaplé-zselét, és annyi folyadékkal pürésítjük, hogy egy közepesen sűrű mártást kapjunk. Visszaöntjük a lábasba, hozzátesszük az előpirított csirkét és a babérlevelet, és kb. 10-15 percig rotyogtatjuk alacsony lángon. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, és főtt makarónival tálaljuk.

Csirkevadas leveszöldségcsomagból

Ha tetszett a Csirkevadas leveszöldségcsomagból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept