Gyors sütik

Minialmáspitenyalókákboltitésztából

Mini almás pite nyalókák bolti tésztából

Hozzávalók
1 db
alma
(250 g/db)
0.5 db
citrom
1 ek
kristálycukor + a szóráshoz
1 tk
őrölt fahéj
1 csomag
bolti linzertészta
(300 g-os kiszerelés)
1 db
tojás a kenéshez
6 db
bambuszpálcika

Elkészítés

A mini almás pite nyalókák első lépéseként az almát félbevágjuk, eltávolítjuk a magházat, 2-3 mm-es szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük. Ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét is, majd megszórjuk a fahéjjal, a cukorral és óvatosan összekeverjük. 

A linzertésztát kitérítjük, majd 12 egyenlő kört szúrunk ki belőle. 6 db tésztalapra eloszlatjuk az almaszeleteket. A maradék 6 lapot egy kisebb kiszúróval mintázzuk, ami segít abban is, hogy a felesleges gőz távozzon, majd befedjük vele az almás korongokat, és a széleit egy villával lenyomkodjuk. Lekenjük a felvert tojással és megszórjuk egy kevés cukorral is. Ha szeretnénk, a kisebb kiszúróval szaggatott tésztadarabot is feltehetjük díszítésként a tészta tetejére. 

Zsírpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a mini pitéket, és 200 fokra melegített sütőbe dobjuk 15-20 percre. Ha megsült, még melegen szúrunk bele egy pálcikát. 

mini-almas-pite-nyalokak-bolti-tesztabol-1
Mini almás pite nyalókák bolti tésztából (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 15-20 perc

Lássuk be: az almás pite egyszerűen világbajnok! A nagyiféle rácsos egyenesen ikonikus sütemény, de bármilyen formában csak hevesen bólogatni tudunk, ha almás pitét látunk. A sütinyalókák után próbáljátok ki ezeket a verziókat is:

Gyorséttermi almás pite

Sós karamellás almás pite

Leveles tésztás almás pite

www.streetkitchen.hu

Ismert íz egy „nyalókába” rejtve. Egy kis játékos reggeli vagy uzsi a gyerkőcöknek, illetve gyermeklelkű felnőtteknek.

Hozzávalók

6 db „nyalókához”
1 db
alma
(250 g/db)
0.5 db
citrom
1 ek
kristálycukor + a szóráshoz
1 tk
őrölt fahéj
1 csomag
bolti linzertészta
(300 g-os kiszerelés)
1 db
tojás a kenéshez
6 db
bambuszpálcika

A mini almás pite nyalókák első lépéseként az almát félbevágjuk, eltávolítjuk a magházat, 2-3 mm-es szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük. Ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét is, majd megszórjuk a fahéjjal, a cukorral és óvatosan összekeverjük. 

A linzertésztát kitérítjük, majd 12 egyenlő kört szúrunk ki belőle. 6 db tésztalapra eloszlatjuk az almaszeleteket. A maradék 6 lapot egy kisebb kiszúróval mintázzuk, ami segít abban is, hogy a felesleges gőz távozzon, majd befedjük vele az almás korongokat, és a széleit egy villával lenyomkodjuk. Lekenjük a felvert tojással és megszórjuk egy kevés cukorral is. Ha szeretnénk, a kisebb kiszúróval szaggatott tésztadarabot is feltehetjük díszítésként a tészta tetejére. 

Zsírpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a mini pitéket, és 200 fokra melegített sütőbe dobjuk 15-20 percre. Ha megsült, még melegen szúrunk bele egy pálcikát. 

mini-almas-pite-nyalokak-bolti-tesztabol-1
Mini almás pite nyalókák bolti tésztából (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 15-20 perc

Lássuk be: az almás pite egyszerűen világbajnok! A nagyiféle rácsos egyenesen ikonikus sütemény, de bármilyen formában csak hevesen bólogatni tudunk, ha almás pitét látunk. A sütinyalókák után próbáljátok ki ezeket a verziókat is:

Gyorséttermi almás pite

Sós karamellás almás pite

Leveles tésztás almás pite

Ha tetszett a Mini almás pite nyalókák bolti tésztából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept