Hirdetés
Instant

Sós karamellás almás pite

Hozzávalók

1
30 x 18 cm-es tepsihez:
+

A tésztához

160 g szoba-hőmérsékletű vaj
160 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
60 g tejföl
2 db tojás
1 csipet só
450 g liszt
10 g sütőpor

Az öntethez

150 g cukor
180 ml tejszín
1 csipet só

Az töltelékhez

8 db alma
½ db citrom kifacsart leve
1 tk őrölt fahéj
2 ek búzadara

A kenéshez

1 db tojás
1 ek cukor
2 marék szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sós karamellás almás pite

Egy jó almás pite sosem lehet rossz. Ha eddig nem volt meg a tökéletes recept, akkor ezt most mentsétek el! Omlós, puha tészta, fűszeres, almás töltelék és egy jó kis sóskaramell-öntet kell a tökéletességhez!
Kipróbáltam, jóóó lett!
33
Hirdetés

Hozzávalók

1
30 x 18 cm-es tepsihez:
+

A tésztához

160 g szoba-hőmérsékletű vaj
160 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
60 g tejföl
2 db tojás
1 csipet só
450 g liszt
10 g sütőpor

Az öntethez

150 g cukor
180 ml tejszín
1 csipet só

Az töltelékhez

8 db alma
½ db citrom kifacsart leve
1 tk őrölt fahéj
2 ek búzadara

A kenéshez

1 db tojás
1 ek cukor
2 marék szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük, majd mehet bele a tejföl, a tojás, a só és a sütőporos liszt. Összeállítjuk a tésztát, kettéosztjuk, fóliába csomagoljuk, és berakjuk a hűtőbe. 

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a fahéjat és a búzadarát. 

A tésztát kivesszük a hűtőből, és az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk. Belerakjuk a tepsibe, megszurkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig elősütjük. Közben egy edényben karamellizáljuk az öntethez a cukrot, majd fokozatosan felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a sót, és megvárjuk, amíg újra feloldódik a cukor. 

Sós karamellás almás pite

Az elősütött tésztára halmozzuk a tölteléket, elsimítjuk, majd a másik tésztalapot is kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, és a töltelékre sorakoztatjuk. A pite tetejét lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk cukorral és a mandulaszeletekkel, és visszarakjuk a sütőbe kb. 30 percre. Mikor kihűlt, szeleteljük és a sóskaramell-öntettel meglocsolva tálaljuk.

Ha tetszett a sós karamellás almás pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások