Gyors sütik

Pudingos-szőlőspohárkrém

Pudingos-szőlős pohárkrém

Hozzávalók
1 l
szőlőlé
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
200 ml
hideg habtejszín
50 g
porcukor
1 csomag
habfixáló
(10 g-os kiszerelés)
20 szem
piros szőlő
20 szem
fehér szőlő
1 csomag
zabkeksz
(215 g-os kiszerelés)
A díszítéshez
3 - 4 levél
menta

Elkészítés

A pudingos-szőlős pohárkrém első lépéseként a szőlőlevet egy gyorsforralóban leredukáljuk 500 ml-re. Megfőzzük benne a pudingport a csomagoláson leírtak szerint (arra ügyelve, hogy az ajánlott tejmennyiséget itt a szőlőlé helyettesíti, és cukor sem kell hozzá), és hagyjuk kihűlni. 

Közben a lehűtött tejszínt a porcukorral elkezdjük felverni, félúton hozzáadjuk a habfixálót, ezzel verjük kész habbá, majd felhasználásig a hűtőbe tesszük. 

A szőlőszemeket félbevágjuk, és ha nem sikerült mag nélküli szőlőt venni, akkor kipattintjuk belőle a magokat. 

A meghűlt pudingot habverővel fellazítjuk, és óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. El is kezdhetjük a poharakba rétegezni. A zabkekszet kissé összetörjük, beledobjuk a pohárba, erre kerül a krémből, és megszórjuk vegyesen a szőlőszemekkel. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg el nem érünk a pohár tetejéig. Bedobjuk a hűtőbe 15 percre, végezetül pár mentalevéllel díszítjük, és már mehet is bele a kanál.

pudingos-szolos-poharkrem
Pudingos-szőlős pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 30 perc 

www.streetkitchen.hu

A Szőlős receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A pohárkrémek azért népszerűek, mert könnyedén összedobhatóak és nagyon látványosak tudnak lenni. Lássuk, mit hoztunk ki ebből a szőlős verzióból.

Hozzávalók

4 db 250 ml-es pohárhoz
1 l
szőlőlé
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
200 ml
hideg habtejszín
50 g
porcukor
1 csomag
habfixáló
(10 g-os kiszerelés)
20 szem
piros szőlő
20 szem
fehér szőlő
1 csomag
zabkeksz
(215 g-os kiszerelés)
A díszítéshez
3 - 4 levél
menta

A pudingos-szőlős pohárkrém első lépéseként a szőlőlevet egy gyorsforralóban leredukáljuk 500 ml-re. Megfőzzük benne a pudingport a csomagoláson leírtak szerint (arra ügyelve, hogy az ajánlott tejmennyiséget itt a szőlőlé helyettesíti, és cukor sem kell hozzá), és hagyjuk kihűlni. 

Közben a lehűtött tejszínt a porcukorral elkezdjük felverni, félúton hozzáadjuk a habfixálót, ezzel verjük kész habbá, majd felhasználásig a hűtőbe tesszük. 

A szőlőszemeket félbevágjuk, és ha nem sikerült mag nélküli szőlőt venni, akkor kipattintjuk belőle a magokat. 

A meghűlt pudingot habverővel fellazítjuk, és óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. El is kezdhetjük a poharakba rétegezni. A zabkekszet kissé összetörjük, beledobjuk a pohárba, erre kerül a krémből, és megszórjuk vegyesen a szőlőszemekkel. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg el nem érünk a pohár tetejéig. Bedobjuk a hűtőbe 15 percre, végezetül pár mentalevéllel díszítjük, és már mehet is bele a kanál.

pudingos-szolos-poharkrem
Pudingos-szőlős pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 30 perc 

Ha tetszett a Pudingos-szőlős pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept