Street Kitchen

Grillezettsajtosszendótejfölösmártogatóssal

Grillezett sajtos szendó tejfölös mártogatóssal

Hozzávalók
120 g
olvasztott vaj
őrölt bors
1 ek
oregánó
4 szelet
kovászos kenyér
40 g
cheddar sajt
40 g
trappista sajt
1 ek
szoba-hőmérsékletű vaj
A mártogatóshoz
200 ml
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 szál
újhagyma

Elkészítés

A grillezett sajtos szendvics elkészítéséhez először az olvasztott vajba szórjuk a borsot és az oregánót, sózzuk, elkeverjük, majd egy nagyobb tálba öntjük. A kenyérszeletek egyik oldalát alaposan belenyomkodjuk a fűszeres vajba, hogy jól beszívja azt.

Lereszeljük a kétféle sajtot, közben közepes lángon egy serpenyőben felhevítjük a szoba-hőmérsékletű vajat, ezután az egyik kenyeret vajas oldalával lefelé a felhevült serpenyőbe helyezzük. Ráhelyezzük a kenyérre a cheddar és trappista sajtot is, majd lefedjük egy másik szelet kenyérrel, ügyelve arra, hogy a vajas fele felfelé nézzen. Egy spatula segítségével kicsit lenyomkodjuk, majd a serpenyőt lefedjük egy fedővel.

2-3 perc elteltével az alsó kenyérszelet szépen megpirult, a sajt elkezdett megolvadni, így megfordítjuk óvatos mozdulattal a szendót. 2-3 percig várunk ennél az oldalnál is, míg a szendvics tökéletesre készül.

Ezalatt pont ki tudjuk keverni a hűsítő tejfölös mártogatóst. A tejfölt egy kisebb tálkába helyezzük, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a felaprított újhagymát. Alaposan elkeverjük, majd az időközben elkészült grillezett szendót kivesszük a serpenyőből, frissen tálaljuk, és indulhat is a tunkolás.

Elkészítési idő: 10 perc

grillezett sajtos szendvics
Grillezett sajtos szendó tejfölös mártogatóssal

Még több grillezett szendvics:

Grillezett csirkés szendvics coleslaw-val

5 perces grillezett trappistás szendvics

www.streetkitchen.hu

Ez a serpenyős szendó amellett, hogy brutálfinom, az elkészítése is pofonegyszerű. Kombinál mindent, amit egy lusta reggel megkíván: friss kovászos kenyér, extra mennyiségű sajt és egy fokhagymás mártogatós. Garantált, hogy mindenki imádni fogja, és sorban állnak majd a repetáért!

Hozzávalók

2 főre
120 g
olvasztott vaj
őrölt bors
1 ek
oregánó
4 szelet
kovászos kenyér
40 g
cheddar sajt
40 g
trappista sajt
1 ek
szoba-hőmérsékletű vaj
A mártogatóshoz
200 ml
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 szál
újhagyma

A grillezett sajtos szendvics elkészítéséhez először az olvasztott vajba szórjuk a borsot és az oregánót, sózzuk, elkeverjük, majd egy nagyobb tálba öntjük. A kenyérszeletek egyik oldalát alaposan belenyomkodjuk a fűszeres vajba, hogy jól beszívja azt.

Lereszeljük a kétféle sajtot, közben közepes lángon egy serpenyőben felhevítjük a szoba-hőmérsékletű vajat, ezután az egyik kenyeret vajas oldalával lefelé a felhevült serpenyőbe helyezzük. Ráhelyezzük a kenyérre a cheddar és trappista sajtot is, majd lefedjük egy másik szelet kenyérrel, ügyelve arra, hogy a vajas fele felfelé nézzen. Egy spatula segítségével kicsit lenyomkodjuk, majd a serpenyőt lefedjük egy fedővel.

2-3 perc elteltével az alsó kenyérszelet szépen megpirult, a sajt elkezdett megolvadni, így megfordítjuk óvatos mozdulattal a szendót. 2-3 percig várunk ennél az oldalnál is, míg a szendvics tökéletesre készül.

Ezalatt pont ki tudjuk keverni a hűsítő tejfölös mártogatóst. A tejfölt egy kisebb tálkába helyezzük, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a felaprított újhagymát. Alaposan elkeverjük, majd az időközben elkészült grillezett szendót kivesszük a serpenyőből, frissen tálaljuk, és indulhat is a tunkolás.

Elkészítési idő: 10 perc

grillezett sajtos szendvics
Grillezett sajtos szendó tejfölös mártogatóssal

Még több grillezett szendvics:

Grillezett csirkés szendvics coleslaw-val

5 perces grillezett trappistás szendvics

Ha tetszett a Grillezett sajtos szendó tejfölös mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept