Street Kitchen

Halrudacskásszendvicssültkrumplival

Halrudacskás szendvics sült krumplival

Hozzávalók
A remuládhoz
150 g
majonéz
50 ml
tejföl
3 tk
kapribogyó
0.5 csokor
petrezselyem
1 ek
méz
1 ek
mustár
1 ek
csípős chiliszósz
1 gerezd
fokhagyma
0.25 db
citrom leve
só, bors
0.5 tk
pirospaprika
Az összeállításhoz
12 db
fagyasztott halrudacska
6 szelet
toast kenyér
4 - 5 db
salátalevél
1 db
paradicsom
150 g
kemény mozzarella sajt lereszelve
1 ek
olívaolaj
A sült krumplihoz
4 db
krumpli
(kb. 450 g)
olaj a sütéshez

Elkészítés

A halrudacskás szendvicsünk egyik legfontosabb eleme a remulád szósz. Ehhez egy közepes tálba tesszük a majonézt, a tejfölt, az apróra összevágott kapribogyót és petrezselymet, a mézet, a mustárt, a chiliszószt és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a citromlevet, a sót és a borsot, végül a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük, és félretesszük.

A halrudacskákat 220 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük, és összeállítjuk a szendvicset. A toast kenyérre megy egy jó adag remulád szósz, erre egy salátalevél, néhány szelet paradicsom, a halrudacskák és egy adag reszelt mozzarella, majd az egészet megismételjük, így kapunk egy kétemeletes szendvicset.

Egy serpenyőbe tesszük az olívaolajat, majd ha felhevült, jöhet rá a szendvics. Oldalanként kb. 2 percig sütjük, amíg szép, pirult színt kap. Végül a krumplikat egyenlő hasábokra vágjuk, és forró olajban kisütjük, majd a szendviccsel együtt tálaljuk.

halrudacskás szendvics
Halrudacskás szendvics sült krumplival
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25-30 perc
  • Összesen: kb. 40 perc

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Bolognai melegszendvics

Sült paradicsomos caprese szendvics

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Hogy miii? Halrudacskás szendvics? Naná! Felturbózva egy isteni szósszal, zöldségekkel és sajttal. Irtó laktató, és nem mellesleg pikk-pakk összeállítható.

Hozzávalók

2 főre
A remuládhoz
150 g
majonéz
50 ml
tejföl
3 tk
kapribogyó
0.5 csokor
petrezselyem
1 ek
méz
1 ek
mustár
1 ek
csípős chiliszósz
1 gerezd
fokhagyma
0.25 db
citrom leve
só, bors
0.5 tk
pirospaprika
Az összeállításhoz
12 db
fagyasztott halrudacska
6 szelet
toast kenyér
4 - 5 db
salátalevél
1 db
paradicsom
150 g
kemény mozzarella sajt lereszelve
1 ek
olívaolaj
A sült krumplihoz
4 db
krumpli
(kb. 450 g)
olaj a sütéshez

A halrudacskás szendvicsünk egyik legfontosabb eleme a remulád szósz. Ehhez egy közepes tálba tesszük a majonézt, a tejfölt, az apróra összevágott kapribogyót és petrezselymet, a mézet, a mustárt, a chiliszószt és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a citromlevet, a sót és a borsot, végül a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük, és félretesszük.

A halrudacskákat 220 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük, és összeállítjuk a szendvicset. A toast kenyérre megy egy jó adag remulád szósz, erre egy salátalevél, néhány szelet paradicsom, a halrudacskák és egy adag reszelt mozzarella, majd az egészet megismételjük, így kapunk egy kétemeletes szendvicset.

Egy serpenyőbe tesszük az olívaolajat, majd ha felhevült, jöhet rá a szendvics. Oldalanként kb. 2 percig sütjük, amíg szép, pirult színt kap. Végül a krumplikat egyenlő hasábokra vágjuk, és forró olajban kisütjük, majd a szendviccsel együtt tálaljuk.

halrudacskás szendvics
Halrudacskás szendvics sült krumplival
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25-30 perc
  • Összesen: kb. 40 perc

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Bolognai melegszendvics

Sült paradicsomos caprese szendvics

Ha tetszett a Halrudacskás szendvics sült krumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept