Bolognai melegszendvics

Hozzávalók

2
főre
+
2 ek olaj
500 g darált sertéshús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
400 g fűszeres üveges bolognai szósz
100 ml víz
1 bagett
150 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Bolognai melegszendvics

Ha szeretitek a magyarosabb bolognai ízt, és a klasszikus húsos melegszendvicsért is rajongtok, akkor szinte kötelező ezt kipróbálnotok. Próbáljatok minél hosszabb bagettet venni, mert az igazi feelinget az fogja megadni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 ek olaj
500 g darált sertéshús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
400 g fűszeres üveges bolognai szósz
100 ml víz
1 bagett
150 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Egy magas falú edényt alaposan felmelegítünk, beleöntjük az olajat, és 5 percig pirítjuk benne magas hőfokon a darált húst. Ezután rádobjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges nem lesz. Felöntjük a szósszal, majd az üvegét kimossuk 1 dl vízzel, és azt is ráöntjük. Az egészet 10 percig rotyogtatjuk.

A bagettet hosszában elfelezzük, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre, majd kivesszük. Rákenjük a húsos mártást, ráreszeljük a trappista sajtot, és visszarakjuk a grill fokozatra állított sütőbe, amíg meg nem pirul a sajt.

bolognai melegszendvics
Bolognai melegszendvics

Ha tetszett a bolognai melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Juhtúrós-kolbászos melegszendvics

Brokkolikrémleves sajtos melegszendóval

Szalámis-pizzás melegszendvics

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?