Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 500 g darált sertéshús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 400 g fűszeres üveges bolognai szósz
- 100 ml víz
- 1 bagett
- 150 g trappista sajt
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 500 g darált sertéshús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 400 g fűszeres üveges bolognai szósz
- 100 ml víz
- 1 bagett
- 150 g trappista sajt
Egy magas falú edényt alaposan felmelegítünk, beleöntjük az olajat, és 5 percig pirítjuk benne magas hőfokon a darált húst. Ezután rádobjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges nem lesz. Felöntjük a szósszal, majd az üvegét kimossuk 1 dl vízzel, és azt is ráöntjük. Az egészet 10 percig rotyogtatjuk.
A bagettet hosszában elfelezzük, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre, majd kivesszük. Rákenjük a húsos mártást, ráreszeljük a trappista sajtot, és visszarakjuk a grill fokozatra állított sütőbe, amíg meg nem pirul a sajt.
Ha tetszett a bolognai melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a receptek is érdekelhetnek:
Juhtúrós-kolbászos melegszendvics