Gyors tészták

15perceskolbászos-juhtúróscsusza

15 perces kolbászos-juhtúrós csusza

Hozzávalók
200 g
csuszatészta
150 g
lángolt kolbász
1 fej
hagyma
(kb. 150 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 csipet
őrölt fűszerkömény
1 csipet
őrölt fekete bors
200 g
juhtúró
100 g
tejföl
bolti pirított hagyma ízlés szerint

Elkészítés

A kolbászos juhtúrós csusza elkészítését a tészta főzésével kezdjük. Ehhez egy nagyobb lábasban enyhén sós, forrásban lévő vízben, a csomagoláson írt idő alatt készre főzzük a tésztát.

Közben a kolbászt elnegyedeljük, majd felkockázzuk, és egy erős lángon hevített serpenyőben ropogósra sütjük. Ha kész, kivesszük, és félretesszük.

A finomra vágott hagymát és zúzott fokhagymát megdinszteljük a kolbászzsíron, köménnyel, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a leszűrt tésztát, és erős lángon, néha belekeverve lepirítjuk.

Ezután hozzákeverjük a juhtúrót, ha kell, megsózzuk, és tejföllel, a ropogós kolbásszal, valamint pirított hagymával tálaljuk. 

15 perces kolbászos-juhtúrós csusza
15 perces kolbászos-juhtúrós csusza

Elkészítési idő: 15 perc

www.streetkitchen.hu

A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Nem csak a klasszikus túrós változat finom, ha szeretitek a juhtúrót, ezt is imádni fogjátok.

Hozzávalók

2 főre
200 g
csuszatészta
150 g
lángolt kolbász
1 fej
hagyma
(kb. 150 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 csipet
őrölt fűszerkömény
1 csipet
őrölt fekete bors
200 g
juhtúró
100 g
tejföl
bolti pirított hagyma ízlés szerint

A kolbászos juhtúrós csusza elkészítését a tészta főzésével kezdjük. Ehhez egy nagyobb lábasban enyhén sós, forrásban lévő vízben, a csomagoláson írt idő alatt készre főzzük a tésztát.

Közben a kolbászt elnegyedeljük, majd felkockázzuk, és egy erős lángon hevített serpenyőben ropogósra sütjük. Ha kész, kivesszük, és félretesszük.

A finomra vágott hagymát és zúzott fokhagymát megdinszteljük a kolbászzsíron, köménnyel, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a leszűrt tésztát, és erős lángon, néha belekeverve lepirítjuk.

Ezután hozzákeverjük a juhtúrót, ha kell, megsózzuk, és tejföllel, a ropogós kolbásszal, valamint pirított hagymával tálaljuk. 

15 perces kolbászos-juhtúrós csusza
15 perces kolbászos-juhtúrós csusza

Elkészítési idő: 15 perc

Ha tetszett a 15 perces kolbászos-juhtúrós csusza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept