Az epres-bazsalikomos limoncello spritz elkészítéséhez először a szirup hozzávalóit lepürésítjük egy botmixerrel.
Néhány jégkockát a szirup negyedével és a limoncellóval egy shakerben összerázunk. A poharakba egy kevés jeget rakunk, erre rászűrjük az epres limoncellot, a prosecco, majd a szóda. Friss bazsalikomlevéllel szervírozzuk.
Még a jó öreg limoncello spritz-et is fel lehet dobni egy kis eperrel. Jól behűtött alapanyagokkal dolgozva tényleg egy nagyon jó nyári frissítő.
Hozzávalók
4 koktélhoz
Az epres sziruphoz
200 g
friss eper
1 ek
porcukor
1 tk
friss citromlé
3 - 4 db
bazsalikomlevél
A koktélhoz
jégkocka
320 ml
limoncello
400 ml
prosecco
200 ml
szóda
bazsalikomlevél a díszítéshez
Az epres-bazsalikomos limoncello spritz elkészítéséhez először a szirup hozzávalóit lepürésítjük egy botmixerrel.
Néhány jégkockát a szirup negyedével és a limoncellóval egy shakerben összerázunk. A poharakba egy kevés jeget rakunk, erre rászűrjük az epres limoncellot, a prosecco, majd a szóda. Friss bazsalikomlevéllel szervírozzuk.
Fotó: Street Kitchen
Ha tetszett az epres-bazsalikomos limoncello spritz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!