Street food

Chilisbabosmacandcheese

Chilis babos mac and cheese

Hozzávalók
50 g
vaj
A chilis babhoz
3 ek
olaj
600 g
darált marhahús
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
sűrített paradicsom
2 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
1 tk
cayenne-bors
1 mk
őrölt római kömény
1 csipet
fahéj
20 g
étcsoki
500 ml
alaplé
400 g
konzerv darabolt paradicsom
400 g
konzerv vörös bab
A tésztához
300 g
apró szemű szarvacska vagy makaróni
50 g
liszt
500 ml
tej
őrölt bors
200 g
vörös cheddar
A tetejére
100 g
sajt

Elkészítés

A chilis babhoz az olajon 3-4 percig pirítjuk a darált húst magas hőmérsékleten, majd mehet rá az apróra vágott hagyma és fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, beletesszük a csokit, felöntjük az alaplével és a konzerv paradicsommal, majd 20 percig főzzük. Ekkor beletesszük a babot, és további 10 percig főzzük.

A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, és leszűrjük. Egy lábasban a felolvasztott vajon 2 percig pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, és csomómentes besamelt főzünk belőle, majd belereszeljük a sajtot, és belekeverjük a tésztát. 

Egy közepes tepsi aljára rakjuk a sajtos tésztát, rászedjük a chilis babot, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

  • Előkészítési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Összesen: 90 perc
chilis babos mac and cheese
Chilis babos mac and cheese

Még több mac and cheese:

Sült paprikás mac and cheese

Spenótos mac and cheese

gyermelyi-infografika

www.streetkitchen.hu

A chilis bab és a mac and cheese már külön-külön is egy zseniális kaja, együtt pedig mindenki óriási kedvence lesz.

Hozzávalók

6 főre
50 g
vaj
A chilis babhoz
3 ek
olaj
600 g
darált marhahús
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
sűrített paradicsom
2 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
1 tk
cayenne-bors
1 mk
őrölt római kömény
1 csipet
fahéj
20 g
étcsoki
500 ml
alaplé
400 g
konzerv darabolt paradicsom
400 g
konzerv vörös bab
A tésztához
300 g
apró szemű szarvacska vagy makaróni
50 g
liszt
500 ml
tej
őrölt bors
200 g
vörös cheddar
A tetejére
100 g
sajt

A chilis babhoz az olajon 3-4 percig pirítjuk a darált húst magas hőmérsékleten, majd mehet rá az apróra vágott hagyma és fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, beletesszük a csokit, felöntjük az alaplével és a konzerv paradicsommal, majd 20 percig főzzük. Ekkor beletesszük a babot, és további 10 percig főzzük.

A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, és leszűrjük. Egy lábasban a felolvasztott vajon 2 percig pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, és csomómentes besamelt főzünk belőle, majd belereszeljük a sajtot, és belekeverjük a tésztát. 

Egy közepes tepsi aljára rakjuk a sajtos tésztát, rászedjük a chilis babot, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

  • Előkészítési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Összesen: 90 perc
chilis babos mac and cheese
Chilis babos mac and cheese

Még több mac and cheese:

Sült paprikás mac and cheese

Spenótos mac and cheese

gyermelyi-infografika

Ha tetszett a Chilis babos mac and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept