Hirdetés
Instant

Sült paprikás mac and cheese

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
500 g makaróni tészta
4 db kápia paprika
70 g vaj
70 g liszt
2 tk füstölt paprika
900 ml tej
200 g vörös cheddar
200 g gouda
50 g parmezán
1 mk fokhagymapor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sült paprikás mac and cheese

Millióféle variációja van a mac and cheese-nek, de még mindig annyi potenciál van ebben a szuperegyszerű kajában! :D Most egy sült paprikás verziót mutatok nektek, imádni fogjátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
500 g makaróni tészta
4 db kápia paprika
70 g vaj
70 g liszt
2 tk füstölt paprika
900 ml tej
200 g vörös cheddar
200 g gouda
50 g parmezán
1 mk fokhagymapor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kápia paprikákat 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a héjuk. Ezután egy tálba rakjuk, lefedjük, és hagyjuk kicsit hűlni. A magjait kiszedjük, héját lehúzzuk. 

A tésztát al dentére főzzük, majd leszűrjük.

Besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk, megszórjuk a paprikával, felöntjük a tejjel, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Belerakjuk a reszelt sajtokat, a fokhagymaport, ha kell, sózzuk, borsozzuk, és ha elolvadtak a sajtok, beleturmixoljuk a paprikát. Összekeverjük a tésztával, és kész is.

Sült paprikás mac and cheese

Ha tetszett a sült paprikás mac and cheese receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások