Hozzávalók
- 500 g makaróni tészta
- 4 db kápia paprika
- 70 g vaj
- 70 g liszt
- 2 tk füstölt paprika
- 900 ml tej
- 200 g vörös cheddar
- 200 g gouda
- 50 g parmezán
- 1 mk fokhagymapor
Hozzávalók
- 500 g makaróni tészta
- 4 db kápia paprika
- 70 g vaj
- 70 g liszt
- 2 tk füstölt paprika
- 900 ml tej
- 200 g vörös cheddar
- 200 g gouda
- 50 g parmezán
- 1 mk fokhagymapor
A kápia paprikákat 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a héjuk. Ezután egy tálba rakjuk, lefedjük, és hagyjuk kicsit hűlni. A magjait kiszedjük, héját lehúzzuk.
A tésztát al dentére főzzük, majd leszűrjük.
Besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk, megszórjuk a paprikával, felöntjük a tejjel, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Belerakjuk a reszelt sajtokat, a fokhagymaport, ha kell, sózzuk, borsozzuk, és ha elolvadtak a sajtok, beleturmixoljuk a paprikát. Összekeverjük a tésztával, és kész is.
Ha tetszett a sült paprikás mac and cheese receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!