Hozzávalók
- 250 g makaróni
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 600 ml tej
- 250 g spenót
- 1 gömb mozzarella
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 g parmezán
- szerecsendió
- só, bors
- 100 g cheddar sajt
Hozzávalók
- 250 g makaróni
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 600 ml tej
- 250 g spenót
- 1 gömb mozzarella
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 g parmezán
- szerecsendió
- só, bors
- 100 g cheddar sajt
A makaróni tésztát sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, és átmossuk hideg vízzel. Besamelt csinálunk: a vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet és fokozatosan felöntjük a tejjel. Csomómentesre főzzük és belekeverjük a spenótot és az összetépkedett mozzarellát.
Belereszeljük a fokhagymát, parmezánt, szerecsendiót, sózzuk borsozzuk és egy botmixerrel leturmixoljuk. Belekeverjük a főtt tésztát, majd az egészet belerakjuk egy tepsibe. Ráreszeljük a cheddar sajtot és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt a tetején.