Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Spenótos mac and cheese

Hozzávalók

1
kb. 20x15 cm-es tepsihez
+
250 g makaróni
50 g vaj
50 g liszt
600 ml tej
250 g spenót
1 gömb mozzarella
2 gerezd fokhagyma
80 g parmezán
szerecsendió
só, bors
100 g cheddar sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spenótos mac and cheese

Turbózzátok fel a mac and cheese-t egy jó adag spenóttal, ezáltal nem csak gyönyörű színe lesz, de a napi 5 zöldség-gyümölcs kombóból az egyiket már ki is pipálhatjátok! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 20x15 cm-es tepsihez
+
250 g makaróni
50 g vaj
50 g liszt
600 ml tej
250 g spenót
1 gömb mozzarella
2 gerezd fokhagyma
80 g parmezán
szerecsendió
só, bors
100 g cheddar sajt
Bevásárlólistához adom

A makaróni tésztát sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, és átmossuk hideg vízzel. Besamelt csinálunk: a vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet és fokozatosan felöntjük a tejjel. Csomómentesre főzzük és belekeverjük a spenótot és az összetépkedett mozzarellát.

Belereszeljük a fokhagymát, parmezánt, szerecsendiót, sózzuk borsozzuk és egy botmixerrel leturmixoljuk. Belekeverjük a főtt tésztát, majd az egészet belerakjuk egy tepsibe. Ráreszeljük a cheddar sajtot és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt a tetején.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások