Street Kitchen

Csicseriborsóchipsházikesuvajasmártogatóssal

Csicseriborsóchips házi kesuvajas mártogatóssal

Hozzávalók
A chipshez
250 g
csicseriborsóliszt
1 tk
1 tk
fokhagymapor
1 tk
őrölt kömény
1 tk
cayenne-bors
100 ml
víz
3 ek
olívaolaj
bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
150 g
pirított, sótlan kesudió
50 ml
víz
3 ek
szójaszósz
1 db
lime leve
0.5 db
lime héja
1
cm-nyi friss gyömbér lereszelve

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sóval és a fűszerekkel, enyhén beolajozzuk a kezünket is, hogy könnyebben összeálljon a tészta, majd beleöntjük a vizet és az olajat, és tésztát gyúrunk belőle. Ragacsos tésztát kell hogy kapjunk. Enyhén kiolajozott tálban lefedve 20 percet pihentetjük.

Ezután 2 sütőpapírt enyhén kiolajozunk, és a papírok közé rakjuk a tésztát, majd olyan nagyságúra nyújtjuk, mint a sütőpapír. Leszedjük a felső papírt, és így hagyjuk állni 10 percet.

Közben a mártogatóshoz először megcsináljuk a kesuvajat: a kesudiót egy aprítógépbe tesszük, és alaposan lezúzzuk. Amikor már annyira apró, hogy alig viszi a gép, beleöntjük a vizet, és további 1-2 percig krémesítjük. Ekkor belerakjuk a többi hozzávalót is, és szép krémesre zúzzuk az egészet.

A pihentetett tésztát háromszög alakúra vágjuk egy pizzavágóval, és közepesen meleg, bő olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, és megvárjuk, hogy kihűljön, ekkor lesz ropogós. A chipset a mártással tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha szeretnétek egy kicsit extrább ropogtatnivalót és keresitek a világ egyik legjobb tunkolós receptjét, akkor ez az! A krémesített kesudiót – ez a kesuvaj – pedig használhatjátok palacsintafeltétként, sütikbe, vagy csak magában snackként, mondjuk, zöld almával.

Hozzávalók

4 főre
A chipshez
250 g
csicseriborsóliszt
1 tk
1 tk
fokhagymapor
1 tk
őrölt kömény
1 tk
cayenne-bors
100 ml
víz
3 ek
olívaolaj
bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
150 g
pirított, sótlan kesudió
50 ml
víz
3 ek
szójaszósz
1 db
lime leve
0.5 db
lime héja
1
cm-nyi friss gyömbér lereszelve

A lisztet elkeverjük a sóval és a fűszerekkel, enyhén beolajozzuk a kezünket is, hogy könnyebben összeálljon a tészta, majd beleöntjük a vizet és az olajat, és tésztát gyúrunk belőle. Ragacsos tésztát kell hogy kapjunk. Enyhén kiolajozott tálban lefedve 20 percet pihentetjük.

Ezután 2 sütőpapírt enyhén kiolajozunk, és a papírok közé rakjuk a tésztát, majd olyan nagyságúra nyújtjuk, mint a sütőpapír. Leszedjük a felső papírt, és így hagyjuk állni 10 percet.

Közben a mártogatóshoz először megcsináljuk a kesuvajat: a kesudiót egy aprítógépbe tesszük, és alaposan lezúzzuk. Amikor már annyira apró, hogy alig viszi a gép, beleöntjük a vizet, és további 1-2 percig krémesítjük. Ekkor belerakjuk a többi hozzávalót is, és szép krémesre zúzzuk az egészet.

A pihentetett tésztát háromszög alakúra vágjuk egy pizzavágóval, és közepesen meleg, bő olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, és megvárjuk, hogy kihűljön, ekkor lesz ropogós. A chipset a mártással tálaljuk.

Ha tetszett a Csicseriborsóchips házi kesuvajas mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept