A kétféle hot dog recept első lépéseként a lecsókrémet készítjük el. Ehhez a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát egészben, a hagymát pedig félbevágva feldobjuk a grillre és addig sütjük, míg minden oldalán kellő pörzsanyag nem lesz.
Ezután kivesszük a zöldségeket, nagyobb darabokra vágjuk és visszadobjuk a grill vaslapjára. Kevés olajjal elkezdjük megpuhítani őket, közben sózzuk, borsozzuk. Ha a zöldségek kellőképpen összeestek, megszórjuk paprikával és köménnyel, locsolunk alá még egy kevés olajat, átforgatjuk és már szedjük is egy késes aprítóba. Krémesre zúzzuk, és ezzel meg is vagyunk.
A kovászos uborkát vékony csíkokra vágjuk és félrerakjuk az összeállításhoz.

A salátához a római salátát elfelezzük, feldobjuk a grillre és kb. fél perc alatt kicsit meggrillezzük a vágott felületét. Ha megvan, felcsíkozzuk, összekeverjük az aprított korianderrel, a felkarikázott újhagymával, a lime reszelt héjával és levével (miután kettévágtuk, ennek is megpiríthatjuk a vágott felületét a grillen), a szezámmaggal és a szezámolajjal, és félretesszük az összeállításig.
A srirachás majonézhez minden hozzávalót összekeverünk egy kisebb tálban. A virsliket feldobjuk a grillre és megsütjük, közben a kifliket bevágjuk és kicsit azokat is meggrillezzük.
A kétféle party hot dog összeállítása:
Az összeállításhoz 4 db kiflit megkenünk lecsókrémmel, négyet pedig srirachás majonézzel. Mindegyikbe rakunk egy-egy virslit, a lecsókrémeseket megpakoljuk kovászos uborkával és pirított hagymával, az ázsiaiba pedig jöhet a szezámmagos sali, amit tálalás előtt sózunk, borsozunk. Végül az ázsiai hot dogokat egy kis pirított mogyoróval koronázzuk meg.

- Elkészítési idő: 45 perc