Street food

Pizzamacandcheese

Pizza mac and cheese

Hozzávalók
A sajtos makarónihoz
200 g
szarvacska tészta
30 g
vaj
150 ml
cukrozatlan sűrített tej
(vagy 10 %-os főzőtejszín)
50 g
cheddar sajt
(tömb)
50 g
ementáli
(tömb)
50 g
parmezán
50 g
mascarpone
só, bors
szerecsendió
olaj
A feltétekhez
100 g
mozzarella
(tömb)
150 - 200 g
konzerv paradicsom
(egészben eltéve)
50 g
szeletelt paprikás szalámi
100 g
bivalymozzarella
friss bazsalikom
A morzsához
100 g
panko morzsa
friss zöldfűszerek
(metélőhagyma, kakukkfű, oregánó, petrezselyem, zsálya)

Elkészítés

A tésztát lobogó, sós vízben félkeményre főzzük.

A sajtszószhoz egy lábasban megolvasztjuk a vajat, felöntjük a sűrített tejjel vagy a főzőtejszínnel, majd melegítés közben hozzáadjuk a sajtokat – amit kell, reszelve –, csomómentesre keverjük, és a végén fűszerezzük. A sajtszószt összekeverjük a tésztával, és egy kiolajozott tepsi alján elegyengetjük.

A zöldfűszereket apróra vágjuk, összekeverjük a panko morzsával, majd picit sózzuk.

A paradicsomot ízlés szerint sózzuk, majd kézzel összetörjük úgy, hogy kellemesen pépes állaga legyen.

A sajtos makarónira reszelünk a tömb mozzarellából, majd szedünk rá a paradicsomszószból, pakolunk rá a szalámiból, végül megszórjuk a zöldfűszeres morzsával, és szeletelünk rá a bivalymozzarellából. 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a morzsa és a sajt szépen meg nem barnul. Bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Pizza mac and cheese

pizzakisokos

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az olaszos és az amerikai ízvilág találkozik ebben a jófajta ételben: sajtosmakaróni-ágyra kerültek a klasszikus pizza feltétjei!

Hozzávalók

2 főre
A sajtos makarónihoz
200 g
szarvacska tészta
30 g
vaj
150 ml
cukrozatlan sűrített tej
(vagy 10 %-os főzőtejszín)
50 g
cheddar sajt
(tömb)
50 g
ementáli
(tömb)
50 g
parmezán
50 g
mascarpone
só, bors
szerecsendió
olaj
A feltétekhez
100 g
mozzarella
(tömb)
150 - 200 g
konzerv paradicsom
(egészben eltéve)
50 g
szeletelt paprikás szalámi
100 g
bivalymozzarella
friss bazsalikom
A morzsához
100 g
panko morzsa
friss zöldfűszerek
(metélőhagyma, kakukkfű, oregánó, petrezselyem, zsálya)

A tésztát lobogó, sós vízben félkeményre főzzük.

A sajtszószhoz egy lábasban megolvasztjuk a vajat, felöntjük a sűrített tejjel vagy a főzőtejszínnel, majd melegítés közben hozzáadjuk a sajtokat – amit kell, reszelve –, csomómentesre keverjük, és a végén fűszerezzük. A sajtszószt összekeverjük a tésztával, és egy kiolajozott tepsi alján elegyengetjük.

A zöldfűszereket apróra vágjuk, összekeverjük a panko morzsával, majd picit sózzuk.

A paradicsomot ízlés szerint sózzuk, majd kézzel összetörjük úgy, hogy kellemesen pépes állaga legyen.

A sajtos makarónira reszelünk a tömb mozzarellából, majd szedünk rá a paradicsomszószból, pakolunk rá a szalámiból, végül megszórjuk a zöldfűszeres morzsával, és szeletelünk rá a bivalymozzarellából. 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a morzsa és a sajt szépen meg nem barnul. Bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Pizza mac and cheese

pizzakisokos

Ha tetszett a Pizza mac and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept