Így készül a pizzaburger.
A pizzaburgerhez a pontosan kimért langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk az olívaolajat is, és a keveréket a lisztre öntjük. Legalább 15-20 percig dolgozva simára dagasztjuk a tésztát.
A kidolgozott tésztát egy vékonyan kiolajozott műanyag zacskóba tesszük. 10-12 fokos hűtőszekrénybe rakjuk 12-24 órára, vagy akár hosszabb időre is. Akkor lesz jó minőségű a pizzatésztánk, ha alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig kelesztjük.
A felhasználás előtt 4-6 órával korábban kivesszük a tésztát a hűtőből, majd kétfelé osztjuk, kigombócozzuk, kicsit átgyúrjuk, és lefedve 30-40 percig kelesztjük. A kigombócolt, megkelt bucit a pizzakemencében közepes hőfokon készre sütjük, majd félretesszük pihenni.
A húst sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk a Worcester-szósszal, két egyforma mennyiségre osztjuk, majd a pizzakemence felforróstott vaslapjára dobjuk és elkezdjük sütni. Mikor megfordítjuk, lekenjük a paradicsomszósszal, amit előtte sózunk, borsozunk, és elkeverjük benne az oregánót és az olívaolajat. Rátépkedünk a mozzarellából és dobunk rá pár szelet sonkát és gombát is. Visszatoljuk a vaslappal a kemencébe, és addig sütjük, míg kicsit megpirul rajta a sajt.
Az összeállításnál kettévágjuk a bucinkat, belerakjuk a mindennel megpakolt húspogácsát, dobunk a tetejére pár levél bazsalikomot, és lezárjuk a buci tetejével.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Kelesztés: minimum 12 óra