Street food

Sajtostócsni

Sajtos tócsni

Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre
650 g
burgonya
(pucolt állapotban)
só, bors
150 g
reszelt trappista sajt
60 g
finomliszt
1 db
tojás
1 gerezd
fokhagyma
3 ek
étolaj
A tálaláshoz
350 g
tejföl
100 g
reszelt trappista sajt
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A sajtos tócsnihoz a krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk, borsozzuk és 15 percre félretesszük, hogy levet eresszen. Kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot, a lisztet, a tojást és a zúzott fokhagymát, majd jól összedolgozzuk. Minden burgonyának más a nedvesség- és keményítőtartalma, illetve mindenki más erősséggel nyomkodja ki, így elképzelhető, hogy 1 kanál lisztet még felvesz. Egy lágy, olajos kézzel formázható masszát kell kapnunk.

Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd enyhén olajos kézzel kb. 1,5 cm vastag korongokat formázunk, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál tejfölt kanalazunk rá, megszórjuk még egy kis extra reszelt sajttal és frissen aprított petrezselyemmel.

  • Elkészítési idő: 30 perc
sajtos-tócsni
Sajtos tócsni (Fotó: Street Kitchen)

Még több extra tócsnis kaját keresel? Vagy csak az alapreceptre vagy kíváncsi? Mutatunk pár nagyon király kaját, aminek senki nem tud ellenállni:

Tócsni alaprecept, ahogy mi csináljuk

Portobello gombás sertésszűz, cukkinitócsnival

Zöldségtócsni joghurtos mártogatóssal

Grillezett camambert édesburgonya tócsnival és füge chutney-val

www.streetkitchen.hu

A sajtos tócsni önmagában vagy köretként is tökéletesen megállja a helyét. Most aztán kerül sajt a tésztába és a tetejére is! Nagyon cuccos!

Hozzávalók

4 főre
Hozzávalók 4 főre
650 g
burgonya
(pucolt állapotban)
só, bors
150 g
reszelt trappista sajt
60 g
finomliszt
1 db
tojás
1 gerezd
fokhagyma
3 ek
étolaj
A tálaláshoz
350 g
tejföl
100 g
reszelt trappista sajt
1 csokor
friss petrezselyem

A sajtos tócsnihoz a krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk, borsozzuk és 15 percre félretesszük, hogy levet eresszen. Kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot, a lisztet, a tojást és a zúzott fokhagymát, majd jól összedolgozzuk. Minden burgonyának más a nedvesség- és keményítőtartalma, illetve mindenki más erősséggel nyomkodja ki, így elképzelhető, hogy 1 kanál lisztet még felvesz. Egy lágy, olajos kézzel formázható masszát kell kapnunk.

Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd enyhén olajos kézzel kb. 1,5 cm vastag korongokat formázunk, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál tejfölt kanalazunk rá, megszórjuk még egy kis extra reszelt sajttal és frissen aprított petrezselyemmel.

  • Elkészítési idő: 30 perc
sajtos-tócsni
Sajtos tócsni (Fotó: Street Kitchen)

Még több extra tócsnis kaját keresel? Vagy csak az alapreceptre vagy kíváncsi? Mutatunk pár nagyon király kaját, aminek senki nem tud ellenállni:

Tócsni alaprecept, ahogy mi csináljuk

Portobello gombás sertésszűz, cukkinitócsnival

Zöldségtócsni joghurtos mártogatóssal

Grillezett camambert édesburgonya tócsnival és füge chutney-val

Ha tetszett a Sajtos tócsni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept